Homepage  / Filme Online / SkyShowtime

Premierele lunii iunie 2024 pe platformele de streaming. Ce filme și documentare intră pe SkyShowtime, Max, Netflix, Disney Plus și Prime Video

Premierele lunii iunie 2024 pe platformele de streaming. Ce filme și documentare intră pe SkyShowtime, Max, Netflix, Disney Plus și Prime Video

de Andreea Hentea,

Luna iunie ne aduce premiere cât se poate de diferite pe platformele de streaming, printre care un thriller cu rechini care înoată în Sena, o nouă aventură a avionului prezidențial american,continuarea unei comedii românești de succes, noua comedie a lui Glen Powell, unul dintre cei mai de succes actori ai momentului, o animație simpatică, trei documentare despre personalități influente ale epocii noastre și o comedie romantică în care Nicole Kidman face iar cuplu cu Zac Efron.

Ce premiere vedem acasă în luna iunie

„Air Force One Down– disponibil la SkyShowtime din 1 iunie

Aflată la prima sa misiune la bordul celebrului avion prezidențial Air Force One, tânăra Allison (Katherine McNamara), cadet al Serviciului Secret, are parte de testul suprem atunci când teroriștii deturnează avionul, cu intenția de a periclita semnarea unui tratat important privind energia. În timp ce sunt în joc atât viața președintelui, cât și o criză globală, curajul și abilitățile novicei sunt împinse la limită, într-o luptă necruțătoare care ar putea schimba cursul istoriei.

O: Air Force One Down, SUA, 2024 R: James Bamford D: Katherine McNamara, Ian Bohen, Rade Serbedzija, Hristo Mitzkov, Anthony Michael Hall.

„Milli Vanilli” – disponibil la SkyShowtime din 1 iunie

Documentarul biografic „Milli Vanilli” urmărește evoluția celor doi membri ai trupei Milli Vanilli, Fabrice Morvan și Rob Pilatus, de la ascensiunea lor fulgerătoare în 1988 până la prăbușirea petrecută zece ani mai târziu. Filmul captivant regizat de Luke Korem prezintă circumstanțele necunoscute ale funcționării cunoscutului duo pop. Cariera trupei Milli Vanilli s-a destrămat o dată cu scandalul imens din anii ‘90, legat de playback, în care cei doi au fost implicați și în urma căruia le-a fost retras premiul Grammy.

O: Milli Vanilli, SUA, 2023 R: Luke Korem D: Rob Pilatus, Fabrice Morvan, Sabrina Salerno, Diane Warren, Frank Farian, Timbaland, Stephen Hill.

„Jurassic Park – disponibil la Max din 1 iunie

Celebrul „Jurassic Park” (1993), al lui Steven Spielberg (relansat în versiune remasterizată în 2013) arată cum, după ce oamenii de știință reușesc să cloneze dinozauri pentru un parc de distracții, sistemul de securitate cedează, iar dinozaurii scăpați de sub control trebuie distruși, cu pierderi uriașe. Saga dinozaurilor continuă cu filmele mai recente ale seriei: „Lumea Dispărută: Jurassic Park” / „The Lost World: Jurassic Park” (1997), cu Jeff Goldblum, „Jurassic Park III” (2001), „Jurassic World” (2015) și „Jurassic World: Un regat în ruină” / „Jurassic World: Fallen Kingdom” (2018), cu Chris Pratt și Bryce Dallas Howard.

O: Jurassic Park, SUA, 1993 R: Steven Spielberg D: Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum, Richard Attenborough, Bob Peck, Martin Ferrero.

„Cu tot cu oase– disponibil la Max din 2 iunie

Tânăra Maren Yearly (Taylor Russell) pornește într-o călătorie de 1.000 de mile prin America, iar la un moment dat îl întâlnește pe Lee (Timothée Chalamet), un tânăr rătăcitor decăzut din drepturi. Cei doi tineri se îndrăgostesc, însă faptul că amândoi au o particularitate incredibilă, cât și poveștile din trecutul lor le ridică permanent obstacole în cale, iar cei pe care îi întâlnesc de-a lungul călătoriei ajung mereu să îi respingă. Filmul lui Luca Guadagnino, un road movie cu accente horror, s-a aflat în 2022 în competiția pentru Leul de Aur de la Veneția și a fost premiat cu Leul de Argint pentru regie. Taylor Russell a primit premiul Marcello Mastroianni pentru cea mai bună tânără actriță.

O: Bones and All, SUA/Italia, 2022 R: Luca Guadagnino D: Timothée Chalamet, Taylor Russell, Mark Rylance, Chloë Sevigny, David Gordon Green.

„Sub Paris” – disponibil la Netflix din 5 iunie

Plasată la Paris, în contextul (fictiv) al Campionatului mondial de triatlon de pe Sena, povestea din thrillerul „Sub Paris” este regizată de Xavier Gens („Lupin”, „Hitman”). Totul începe când Sophia (Bérénice Bejo), o cercetătoare pasionată, află de la Mika (Léa Léviant), o tânără ecologistă, că un rechin de mari dimensiuni înoată în apele fluviului. Deși situația o tulbură serios, amintindu-i de o poveste dureroasă din trecut, Sophia trebuie să se replieze și să acționeze rapid, împreună cu Adil (Nassim Lyes), comandantul poliției fluviale, pentru a evita o baie de sânge în inima orașului.Primarul orașului refuză însă să ia măsuri, exprimându-și scepticismul cu privire la ideea că un rechin ar putea înota sub Sena, iar de aici începe o cursă nebunească pentru a opri competiția care ar condamna în mod cert sportivii la moarte.

O: Sous la Seine, Franța, 2024 R: Xavier Gens D: Bérénice Bejo, Nassim Lyes, Iñaki Lartigue, José Antonio Pedrosa Moreno

„Sunt OK?” – disponibil la Max din 6 iunie

Lucy (Dakota Johnson), o femeie de 32 de ani din Los Angeles, începe să întrevadă, la un moment dat, motivul pentru care toate întâlnirile ei amoroase eșuează. Când Lucy pornește într-o călătorie personală pentru a afla răspunsurile căutate, Jane (Sonoya Mizuno), prietena ei de o viață, îi este alături și o ajută să deslușească totul și să accepte o schimbare pentru care nu se simte pe deplin pregătită.

O: Am I OK?, SUA, 2024 R: Stephanie Allynne, Tig Notaro D: Dakota Johnson, Sonoya Mizuno, Jermaine Fowler, Kiersey Clemons

„Asasin profesionist” – disponibil la Netflix din 7 iunie

Anul trecut, Glen Powell a filmat cu Richard Linklater (regizorul minunatului „Boyhood”, dar și al trilogiei „Before Sunrise”, „Before Sunset”, „Before Midnight”) „Asasin profesionist” / „Hit Man”, la care au scris împreună scenariul. Amestec de film noir și comedie romantică, acesta îl urmărește pe Gary Johnson (Glen Powell), un profesor care colaborează în secret cu Poliția din New Orleans, deghizându-se în asasin pentru a mai câștiga un ban. Când se îndrăgostește de o clientă atrăgătoare, Madison (Adria Arjona), care încearcă să-l angajeze pentru a-i ucide soțul abuziv, lucrurile o iau razna.

Chiar dacă Glen Powell și Adria Arjona au avut ceva scene fierbinți în film, actrița a povestit recent într-un podcast că filmarea lor nu a fost deloc amuzantă. „Totul a mers prost când trebuia să filmăm secvențele din cadă, iar cineva a turnat în apă un detergent de spălat vase puternic degresant. E o chestie care îndepărtează toate uleiurile de pe piele, fiind folosită pentru a salva bobocii de rață când are loc o scurgere de petrol! După ce ne-am înmuiat în cadă timp de o oră, am ieșit cu pielea atât de uscată, că nu îmi mai puteam îndoi genunchii”. Mai mult, și ea, și Powell au ajuns să aibă toată pielea acoperită de erupții oribile, dar au fost obligați să continue filmările. „A fost exact ziua în care am filmat toate scenele de sex, având pe noi o erupție groaznică. Amândoi aveam mari dureri și eram machiați din greu, inclusiv pe fese”, a mai povestit Arjona.

O: Hit Man, SUA, 2023 R: Richard Linklater D: Glen Powell, Adria Arjona, Retta, Austin Amelio, Molly Kate Bernard.

„Încă două lozuri – disponibil la SkyShowtime din 7 iunie

Continuarea filmului de succes din „Două lozuri”, din 2016, regizat tot de Paul Negoescu, filmul ni-i înfățișează pe Sile (Dragoș Bucur), Dinel (Dorian Boguță) și Pompiliu (Alexandru Papadopol) reușesc să mineze cyptomonede în valoare de 6 milioane de euro pe care le stochează pe un stick USB. Dinel reușește performanța de a pierde stickul foarte repede, așa că cei trei pornesc în căutarea lui.

O: Încă două lozuri, România/Moldova, 2023 R: Paul Negoescu D: Dorian Boguță, Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol

Trolls Band Together” – disponibil la SkyShowtime din 14 iunie După două filme despre prietenie adevărată și flirturi neîncetate, Poppy (voce: Anna Kendrick) și Branch (voce: Justin Timberlake) sunt, în sfârșit, oficial un cuplu (#broppy)! Pe măsură ce devin mai apropiați, Poppy descoperă că Branch are un trecut ascuns. Pe vremuri, a făcut parte din trupa ei preferată de băieți, BroZone, împreună cu cei patru frați ai săi: Floyd, John Dory, Spruce și Clay. BroZone s-a desființat pe când Branch era încă mic, la fel ca și familia sa, iar Branch nu și-a revăzut frații de atunci. Dar când Floyd, fratele lui Branch, este răpit pentru talentele sale muzicale de către un cuplu de răufăcători, Velvet și Furnir, Branch și Poppy pornesc într-o călătorie sfâșietoare și emoționantă pentru a-i reuni pe ceilalți frați și pentru a-l salva pe Floyd de la o soartă mai rea decât anonimatul în lumea muzicii pop.

O: Trolls Band Together, SUA, 2023 R: Walt Dohm, Tim Heitz Voci: Anna Kendrick, Justin Timberlake, Kenan Thompson, Walt Dohrn, Prince D, Kunal Nayyar.

„Trigger Warning” – disponibil la Netflix din 21 iunie

Parker (Jessica Alba), o luptătoare în cadrul unui grup de comando al forțelor speciale, se află în misiune în străinătate când e anunțată că tatăl ei a murit subit și este chemată în orașul natal. Ea devine proprietara barului familiei și se reîntâlnește cu fostul ei iubit ajuns șerif, Jesse (Mark Webber), cu Elvis (Jake Weary), fratele irascibil al acestuia, și cu puternicul lor tată, senatorul Swann (Anthony Michael Hall). Parker vrea să afle ce s-a întâmplat, de fapt, cu tatăl ei, dar intră în conflict cu o bandă violentă, care face ravagii în orașul ei natal. Nefiind sigură în cine poate avea încredere, Parker se bazează doar pe antrenamentul ei de comando și încearcă să îndrepte și ce a mers prost în Swann County, cu ajutorul partenerului ei de operațiuni sub acoperire și hacker, Spider (Tone Bell), și al traficantului local Mike (Gabriel Basso).

O: Trigger Warning, SUA, 2024 R: Mouly Surya D: Jessica Alba, Mark Webber, Anthony Michael Hall, Gabriel Basso, Jake Weary, Tone Bell.

„Diane von Furstenberg: Femeia la datorie” – disponibil la Disney Plus din 25 iunie

Documentarul regizat de Trish Dalton și Sharmeen Obaid-Chinoy urmărește povestea emblematicei creatoare de modă belgiene cunoscută în întreaga lume după inițialele DVF. Mama ei, supraviețuitoare a Holocaustului (care a făcut parte din Rezistență în cel de-Al Doilea Război Mondial, apoi a fost capturată de naziști), a învățat-o că „în viață, frica nu e o opțiune”, iar Diane von Fürstenberg povestește, în acest film, despre influența esențială pe care aceasta a avut-o asupra vieții ei. Diane von Fürstenberg s-a căsătorit, în 1969, cu prințul Egon von Fürstenberg, al cărui nume a continuat să-l folosească după divorțul din 1983.

Fondatoare a unei companii de modă prezente în peste 70 de țări și deținând 45 de magazine independente în întreaga lume, Diane von Fürstenberg a fost inclusă de către Forbes, în 2014, pe locul 68 în clasamentul celor mai influente femei din lume, iar din 2019 figurează în National Women’s Hall of Fame. De-a lungul timpului, modelele lui Diane von Fürstenberg au fost purtate de numeroase celebrități, de la Michelle Obama și Kate Middleton până la Gwyneth Paltrow, Madonna și Whitney Houston. Filmul dedicat ei include interviuri cu Oprah Winfrey, Marc Jacobs, Hillary Clinton și mulți alții.

O: Diane von Furstenberg: Woman in Charge, SUA, 2024 R: Trish Dalton, Sharmeen Obaid-Chinoy D: Diane von Fürstenberg

„I Am: Celine Dion” – disponibil la Prime Video din 25 iunie

Regizat de Irene Taylor (nominalizată la Oscar pentru documentarul „The Final Inch”, din 2009), documentarul biografic „I Am: Celine Dion” ne oferă o privire directă și sinceră asupra luptei legendarei cântărețe canadiene cu o boală teribilă, care i-a schimbat viața. Conceput ca o scrisoare de dragoste către fanii cântăreței, acest documentar inspirator evidențiază modul în care muzica i-a ghidat lui Celine Dion întreaga viață, demonstrând, totodată, capacitatea de rezistență a spiritului omenesc.

O: I Am: Celine Dion, SUA, 2024 R: Irene Taylor D: Celine Dion

„Anatomia unei prăbușiri” – disponibil la Max din 28 iunie

Eroina filmului, Sandra (Sandra Hüller), o scriitoare de origine germană, trăiește cu soțul ei francez, Samuel (Samuel Theis), și cu fiul lor de unsprezece ani, Daniel (excelentul Milo Machado Graner), care are probleme de vedere, într-o cabană retrasă din Alpii francezi. Când Samuel este găsit mort în zăpadă, lângă cabana în care locuiau, poliția se întreabă dacă s-a sinucis sau a fost ucis. Sandra devine principalul suspect, iar procesul care urmează se transformă, dintr-o investigație a circumstanțelor morții lui Samuel, într-o amețitoare explorare a relației zbuciumate dintre cei doi soți. Extraordinarul film regizat de Justine Triet a fost recompensat, anul trecut, cu Palme d’Or la Festivalul de la Cannes, a primit anul acesta Oscarul și BAFTA pentru cel mai bun scenariu și a fost nominalizat la numeroase alte premii prestigioase. Sandra Hüller, una dintre marile actrițe ale Germaniei și ale lumii, ne oferă aici o interpretare memorabilă, secondată de excelentul Milo Machado Graner. Câinele Messi, însoțitorul lui Daniel, a devenit, și el, celebru după film și a primit premiul Palm Dog la Cannes.

O: Anatomie d’une chute, Franța, 2023 R: Justine Triet D: Sandra Hüller, Samuel Theis, Milo Machado Graner, Swann Arlaud, Jehnny Beth.

„Aventură în familie” – disponibil la Netflix din 28 iunie

O idilă neașteptată atrage după sine o serie de consecințe amuzante pentru tânăra asistentă Zara Ford (Joey King), atunci când mama ei, Brooke Harwood (Nicole Kidman), se îndrăgostește de șeful ei, Chris Cole (Zac Efron), care e vedetă de cinema și pe care Zara îl consideră meschin și egoist. Din acest moment, toți cei trei se vor confrunta cu diverse surprize și complicații legate de dragoste, sex și identitate în care intervine, cu sfaturi, și bunica Leila (Kathy Bates). O comedie romantică produsă de echipa care a lucrat la deja celebrul „Iubesc să te urăsc”, filmul le prilejuiește a doua colaborare lui Nicole Kidman și Zac Efron, care au jucat împreună în thrillerul „Ziaristul” / „The Paper Boy” (2012), care s-a aflat în competiția pentru Palme d’Or la Cannes în același an și pentru care Nicole Kidman a fost nominalizată la Globul de Aur.

O: A Family Affair, SUA, 2024 R: Richard LaGravenese D: Nicole Kidman, Joey King, Zac Efron, Kathy Bates, Liza Koshy

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton