Homepage  / Cinema

Premiere importante la Festivalul de la New York. Primele imagini din filmul „Foe”, cu Saoirse Ronan

Premiere importante la Festivalul de la New York. Primele imagini din filmul „Foe”, cu Saoirse Ronan

de Andreea Hentea,

A 61-a ediție a Festivalului de la New York se desfășoară între 29 septembrie și 15 octombrie și are o selecție bogată de filme. Portretele ficționale sau documentare ale unor personalități ca Leonard Bernstein, John le Carré sau Ryuichi Sakamoto fac parte din selecție.

Și în acest an, Festivalul de film de la New York va aduce producții de mare interes ale momentului. Aici se vor vedea în premieră mondială drama științifico-fantastică regizată de Garth Davis „Foe”, cu Saoirse Ronan și Paul Mescal, dar și serialul „The Curse”, creat de Nathan Fielder și Benny Safdie, despre care s-a spus că „sfidează genurile” și care o are pe Emma Stone în rolul principal.

Aceste producții vor fi proiectate în secțiunea Spotlight, descrisă ca „o selecție de filme intense și surprinzătoare, prezentări originale, portrete îndrăznețe ale minților creative, evenimente cu acompaniament muzical live, scurtmetraje ale unor regizori apreciați și documentare consistente”.

Filme de Cannes și portrete ilustre

Dintre peliculele selectate fac parte și așteptatul „Maestro”, al lui Bradley Cooper, în care acesta joacă rolul lui Leonard Bernstein, „The Boy and the Heron”, de Hayao Miyazaki; non-conformistul „AGGRO DR1FT”, al lui Harmony Korine; comedia lui Richard Linklater „Hit Man”, cu Glen Powell în rolul principal, precum și „La passion de Dodin Bouffant”, al lui Trân Anh Hùng, premiat anul acesta la Cannes pentru regie, cu Juliette Binoche și Benoît Magimel în rolurile principale.

Festivalul newyorkez aduce și alte titluri foarte prețuite la Cannes anul acesta, printre care puternica dramă „The Zone of interest”, a lui Jonathan Glazer, dar și thrillerul polițist câștigător al Palme d’Or, „Anatomie d’une chute”, în regia lui Justine Triet, ambele cu talentata Sandra Hüller.

Tot la festival se vor vedea noile filme ale unor mari regizori, precum „Perfect Days”, de Wim Wenders, „About Dry Grasses”, de Nuri Bilge Ceylan și „Fallen Leaves”, de Aki Kaurismäki.

Printre documentarele care se vor vedea la festival se numără: „Going to Mars”, de Joe Brewster și Michèle Stephenson, premiat de Sundance, „Occupied City”, de Steve McQueen, „The Pigeon Tunnel”, portretul lui John le Carré realizat de Errol Morris, „Menus-Plaisirs Les Troisgros”, de Frederick Wiseman și documentarul muzical „Ryuichi Sakamoto. Opus”, de Neo Sora.

Cea de-a 61-a ediție a Festivalului de film de la New York va avea loc în perioada 29 septembrie – 15 octombrie. Festivalul se va deschide cu drama romantică „May December”, a regizorului Todd Haynes, cu Natalie Portman și Julianne Moore, aflată în competiția pentru Palme d’Or în acest an. Drama biografică „Priscilla”, a Sofiei Coppola, va fi proiecția principală a selecției, iar drama biografică a lui Michael Mann, „Ferrari”, va fi proiectată în închiderea festivalului.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton