; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Secunda doi   foto 1

Premieră: TVR 2 transmite diseară un musical cu Jojo și Claudiu Bleonţ

10 November 2014

TVR 2 şi TVR HD difuzează în premieră luni, 10 noiembrie, de la ora 20.10, producţia „Secunda doi', în regia artistică a lui Constantin Dicu, după scenariul lui Ernest Fazekas. Musicalul realizat de Casa de Producţie TVR poate fi urmărit de la aceeaşi oră şi online pe TVRplus.ro.

„Casa de Productie TVR vă provoacă la o nouă aventură. De această dată însă, vom explora un teritoriu neglijat, pe nedrept, foarte multă vreme. Cheia abordării noastre este dată de policromia şi de polifonia unui minunat univers, acela al teatrului liric. Îmi doresc să fie de bun augur!” (Demeter Andras, Coordonator cu atribuţii de Director al Casei de Producţie TVR)

Din distribuţia acestei producţii fac parte Claudiu Bleonţ, Cătălina Grama (Jojo), Ion Chelaru, Georgiana Vişan, Silvia Coman, Marius Nanău, Nicoleta Rusu, Monica Florescu, Eugen Constantinescu, Constantin Lupescu, Dragoş Roşu, alături de trupa de balet condusă de maestrul coregraf Cornel Popovici.

Ana şi Marc sunt doi medici care participă la o conferinţă de prezentare a unui produs farmaceutic. Amândoi sunt căsătoriţi, au copii, sunt mulţumiţi, dar parcă le lipseşte ceva… Din prima secundă, Marc o abordează pe Ana şi de aici cei doi încep o serie de conversaţii despre viaţă, familie, monotonie, dor, dorință, superstiţii… Povestea lor se împarte între dorința de a mai trăi o aventură, doar pentru o noapte, și teama de a nu complica lucrurile, de a-i răni pe cei dragi lor. Din aceeași secundă, totul se poate schimba…

„Întâlnirea cu Constantin Dicu, cu Jojo, în acest proiect m-a făcut să explorez, să experimentez, să conştientizez că, secundă de secundă, destinul meu poate să ia o altă turnură, că sunt fidel azi unei căsnicii, dar în două secunde întâlnesc pe cineva de care mă îndrăgostesc, că apar în capul meu întrebări: Continui pe drumul ăsta? Mă opresc, mă retrag sau cedez şi fac pasul?

Suntem într-o perioadă în care schimbările şi informaţiile ne agresează, ne bombardează şi, undeva, simţim o presiune, am vrea undeva să ne oprim, să spunem „Stop, nu mai vreau, vreau altceva!' Acel altceva e o căutare, un drum, un demers, care se poate petrece când întâlneşti omul potrivit.

Suntem născuţi din iubire, trăim în iubire, în acelaşi timp, capul nostru inventează scenarii, tot felul de relaţii, de posibile desfăşurări ale relaţiei… Şi, totuşi, iubirea între un bărbat şi o femeie e ceva dincolo de cuvânt, dincolo de gând, dincolo chiar de relaţie…' (spune Claudiu Bleonţ despre personajul pe care îl interpretează în „Secunda doi')

[Not a valid template]

Proiecția în avanpremieră a musicalului „Secunda doi' – la creart, Sala Teatrelli

Proiecția în avanpremieră a producției „Secunda doi' a avut loc joi, 6 noiembrie, la creart, Sala Tearelli, în prezența creatorului acestui musical, a regizorului, precum și a echipei de producție și a câtorva dintre protagoniștii acestui spectacol.

Regizorul Constantin Dicu a mărturisit în fața publicului prezent la eveniment motivul pentru care acest proiect a reprezentat și o ambiție: „Nu sunt la primul musical, am mai făcut câteva și pe scenele teatrelor, dar toate erau de natură clasică, adică spectacole de piese clasice. Pe un text modern nu am făcut niciodată. […] Am avut parte de o echipă extraordinară de colaboratori, am lucrat cu multă plăcere cu colectivul de balet al Teatrului Constantin Tănase.'

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare