; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Dune 1

Premiera peliculei „Dune” a fost amânată un an de zile

06 October 2020

Conform anunțului făcut de publicație People, premiera așteptatei pelicule „Dune'  în care vor juca  Timothée Chalamet, Zendaya, Josh Brolin și Oscar Isaac a fost amânată pentru 2021, deși era inițial așteptată pe marile ecrane în luna decembrie a acestui an. 

Deși Warner Bros nu a confirmat încă vestea, cei de la Hollywood Reporter speculează că vom putea vedea filmul în cinematografe abia în luna octombrie a anului viitor. Nu este singurul film reprogramat. Weekendul acesta ultimul „James Bond' cu Daniel Craig, dar și a noua parte „Fast and Furious' au fost amânate tot pentru 2021. 

 

 

„Dune', filmul, al cărui scenariu este semnat de Denis Villeneuve împreună cu Eric Roth și Jon Spaihts, a antrenat în poveste nu doar câteva dintre cele mai sonore nume ale Hollywoodului de astăzi, ci exact acele tipologii pe care și le-ar fi dorit fanii cărților din seria „Dune’, aflată și azi printre cele mai bine vândute povești SF ale tuturor timpurilor (în România, aceasta a fost publicată cel mai recent de editura Nemira, în 2019). 

Reputat pentru realizarea unor filme de excepție, precum „Incendii’ (2010), „Primul contact’ (2016) sau „Vânătorul de recompense 2049′ (2017), Denis Villeneuve recreează în plan cinematografic epopeea lui Paul Atreides și a familiei sale, reușind să alcătuiască o distribuție de marcă: Timothée Chalamet (Paul Atreides), Rebecca Ferguson (Lady Jessica), Oscar Isaac (ducele Leto Atreides), Stellan Skarsgård (baronul Vladimir Harkonnen), Javier Bardem (Stilgar), Josh Brolin  (Gurney Halleck), Jason Momoa (Duncan Idaho), Charlotte Rampling (Gaius Helen Mohiam), Zendaya (Chani), Dave Bautista (Glossu „Beast’ Rabban), Stephen McKinley Henderson (Thufir Hawat), Chen Chang (Dr. Wellington Yueh). 

Efectele vizuale desfășurate în film sunt o altă mare reușită, care a solicitat eforturi speciale și o imensă creativitate. Numai ideea și designul viermilor de nisip, care ocupă un loc important în universul Dune, au necesitat, după cum declara regizorul pentru revista Empire, un an întreg de căutări și lucru „pentru a ajunge la forma perfectă’. Filmările pentru scenele din deșert au avut loc în Iordania, iar echipa s-a confruntat cu temperaturi extrem de ridicate, deseori insuportabile. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare