; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Discovery Channel

Premieră mondială la Discovery Channel: „Racing Extinction”

16 November 2015

În încercarea de a trage un semnal de alarmă la nivel mondial, Discovery Channel va difuza în premieră documentarul „Racing Extinction', semnat de regizorul Louie Psihoyos, miercuri, 2 decembrie, de la ora 21.00 (ora României). Programul va putea fi vizionat în 220 de țări din toată lumea, într-un interval de 24 de ore, începând din Noua Zeelandă și încheind cu Statele Unite. În reluare, „Racing Extinction' va putea fi văzut pe 6 decembrie, de la ora 22.00

[Not a valid template]

Cercetătorii prevăd că impactul omenirii asupra Pământului ar putea duce la pierderea a jumătate dintre speciile planetei, până la finalul acestui secol. Oamenii de știință consideră că am intrat în cea de-a șasea extincție a speciilor din istoria Pământului, după ce a cincea perioadă de acest fel a fost cea în care au dispărut dinozaurii. Epoca noastră este numită Antropocen – sau 'Epoca Omului' – fiindcă dovezile arată că omenirea a declanșat o schimbare cataclismică în mediul natural al planetei și în viața animalelor care o populează. Iar noi suntem singurii care putem stopa schimbarea pe care tot noi am declanșat-o.

În documentarul „Racing Extinction', regizorul Louie Psihoyos și echipa care a semnat filmul premiat cu Oscar The Cove' aduc laolaltă un grup de artiști și activiști pentru o operațiune derulată sub acoperire, cu scopul de a prezenta întregii lumi situația dramatică în care se află speciile în pericol de dispariție și eforturile depuse pentru a împiedica dispariția în masă a acestora. Străbătând întreaga planetă pentru a se infiltra pe cele mai periculoase piețe negre și folosind tehnologii performante pentru a studia legătura dintre emisiile de carbon și dispariția speciilor, documentarul prezintă în premieră absolută imagini cutremurătoare, care pot cu adevărat să schimbe felul în care lumea este privită.

„Racing Extinction' face parte dintr-o campanie Discovery mai amplă, în plină desfășurare, având hashtag-ul #StartWith1Thing, ce are menirea de a trage un semnal de alarmă pentru a iniția o mișcare la nivel mondial.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare