; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

TERROR_200_EA_0121_0055_RT

Premieră la AMC: Spirite malefice din vechime, imigranți japonezi și groaza lagărului de concentrare, în sezonul 2 al seriei „The Terror”

13 August 2019

Seria horror antologică The Terror continuă pe canalul AMC cu sezonul 2, numit The Terror: Infamia, ce are premiera pe post în data de 15 august. În fiecare zi de joi va fi difuzat câte un nou episod, de la ora 22:00. The Terror: Infamia este o producție a AMC Studios, producătorul executiv fiind Ridley Scott, iar consultant și unul dintre actori veteranul George Takei.

 

Având acțiunea plasată în cel de-Al Doilea Război Mondial, The Terror: Infamia prezintă o serie de morți stranii ce bântuie comunitatea japonezo-americană și încercarea unui tânăr de a înțelege și de a combate entitatea malefică responsabilă pentru acestea.  Așadar, dacă în primul sezon monstrul Tuunbaq ataca și devora echipajul navelor Erebus și Terror, în cel de-al doilea sezon, personajele au de-a face cu un spirit din vechime, o fantomă pusă pe a teroriza comunitatea japonezo-americană din Terminal Island.

 

Primul sezon din The Terror era adaptarea romanului omonim al lui Dan Simmons, care dezvolta o ficțiune pe baza episodului real al dispariției lui Sir John Franklin, în cadrul unei expeditii arctice la mijlocul secolului XIX, creând o poveste de groază ce împletea realitatea istorică și elementul fantastic. Epuizând epicul poveștii lui Simmons, AMC găsește un cadru nou, o poveste nouă și personaje noi. Lasă, astfel, Arctica în spate și ajunge în California din preajma momentului istoric al atacului de la Pearl Harbor. Micuța comunitate de japonezi din Terminal Island este un amestec de imigranți pe pământ american: japonezi veniți din țara de baștină și copiii lor născuți în America, tentați să ia în râs tradițiile și superstițiile bătrânilor.  Când vârstnicii aduc vorba despre un spirit din vechime care i-ar fi urmărit din Japonia, tinerii nu iau lucrurile în serios.

 

Simultan, într-o pornire de paranoia rasistă, în urma atacului de la Pearl Harbor, guvernul american îi mână pe americanii de origine japoneză, ca pe animale, în lagăre de concentrare. Chester Nakayama (jucat de Derek Mio) este un „nisei', sau japonez din a doua generație care, după atacul

Japoniei asupra SUA, este privit cu suspiciune: este, în fond, japonez, iar japonezii sunt inamicul. Riscă să fie acuzat pe nedrept de spionaj. Cartierul de japonezi este luat pe sus și dus în Oregon, într-un lagăr de concentrare. Plotul face referire la Ordinul 9066, ce a transformat comunități întregi de japonezi (inclusiv familia actorului vârstnic George Takei) în victime colaterale de război.

 

Sinopsis:

Chester Nakayama (Derek Mio) este un american de origine japoneză, fiul pescarului imigrant Henry Nakayama (Shingo Usami). Suntem în California din preajma momentului istoric al atacului de la Pearl Harbor. Tatăl și fiul nu sunt pe aceeași lungime de undă: Chester este student, având o relație secretă cu Luz, o colegă de facultate (Cristina Rodlo). Se integrează în America, și atunci când tatăl său și prietenii acestuia, precum vârstnicul Yamato-san (George Takei), aduc vorba despre un spirit din vechime care i-ar fi urmărit din Japonia, Chester îi ia în râs. Însă problema devine tot mai palpabilă odată ce diverse evenimente încep să se deruleze – majoritatea în jurul unei femei misterioase care e peste tot și nicăieri. Și, înainte să înceapă să curgă întrebările, Japonia atacă Statele Unite care declară război la rândul lor și, cu sau fără fantome, personajele vor trece prin drama vieții lor. Înghesuiți într-un lagăr de concentrare, vor da peste un nou fel de spaimă.

 

Presa despre sezonul 2 al serialului The Terror:

 

„Serialul horror 'The Terror: Infamia' de la AMC ne aduce aminte de ororile lagărelor de concentrare. Cu Infamy, această serie antologică pleacă din decorul arctic al sezonului 1, construind o dramă de familie care amestecă supranaturalul cu ororile absolut reale…' (Entertainment Weekly).

 

„Inspirat dintr-o poveste adevărată, serialul AMC The Terror este un fascinant pas înainte al genului filmelor cu supraviețuitori'. (publicația The Atlantic).

 

„The Terror: Infamia reușește să extragă horror-ul dintr-o realitate dureroasă, atingând și sfera supranaturalului. Dacă primul sezon din The Terror avea elemente supranaturale, însă era construit într-o zonă a spaimei create de natura extrem de ostilă, sau de deciziile hazardate ale unor oameni, cel de-al doilea sezon se derulează într-o sferă metafizică, a poveștilor cu fantome. Ceea ce reiese este un sezon mult mai înspăimântător. Primele minute ale sezonului construiesc o creștere a senzației de teroare, având în centrul un personaj posedat, după ce se sinucide cu un obiect ascuțit. De rău augur, înspăimântător, momentul dă tonul pentru întreg sezonul. Întotdeauna ceva înspăimântător bântuie sub suprafață. Ceva nespus, ceva sinistru. Atmosfera însăși este încărcata și ostilă. Simți spaima care apasă ca aerul de dinainte de furtună'. (publicația Slash Film)

 

„Infamia' este o poveste despre ostracizare și despre ciocnirile culturale pe care le generează, descriind nu doar conflictul între japonezii din Statele Unite și autoritățile care îi capturează, dar și între generații. Chester este urmărit, peste tot, de o femeie misterioasă (Kiki Sukezane), un spectru metaforic al moștenirii sale etnice și o amintire a „țării de origine', o entitate care aduce numai moarte. Per total, însă, Infamy excelează în descrierea ororilor pământești' (Slant Magazine)

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare