Homepage  / Timp liber

Premieră în România. „Singur acasă” poate fi vizionat la Sala Palatului pe muzica live din film. Când are loc evenimentul

Premieră în România. „Singur acasă” poate fi vizionat la Sala Palatului pe muzica live din film. Când are loc evenimentul
6

de Redactia Tvmania,

Singur acasă, unul dintre cele mai urmărite filme de Crăciun din România, dar și din lume, se poate vedea la începutul lunii decembrie, într-un format în premieră pentru țara noastră.

Sub conceptul Home Alone In Concert, filmul va putea fi vizionat pe 1 decembrie la Sala Palatului din Capitală, fiind acompaniat de partitura fermecătoare și plină de viață a renumitului compozitor american John Williams, interpretată live, pe fundalul proiecției, de Orchestra Națională Radio, cu participarea Corului Academic Radio, sub bagheta dirijorului Stefan Geiger. Cu alte cuvinte, spectactorii prezenți la Sala Palatului se vor bucura atât de aventurile lui Kevin, pe un ecran special amplasat, cât și de muzica din film care va fi intepretată live, în fața audienței.

John Williams a compus muzica și pentru Star Wars, Jurassic Park și Indiana Jones

Cu o carieră de peste șase decenii, John Williams este unul dintre cei mai realizați și de succes compozitori pentru film și scenă din lume. Williams a compus muzica pentru mai mult de o sută de filme, inclusiv toate cele nouă filme Star Wars, primele trei filme Harry PotterSchindler’s ListE.T., JawsJurassic ParkSaving Private RyanLincoln, Close Encounters of the Third Kind, Superman și Indiana Jones. A obținut cinci premii Oscar și nu mai puțin de 54 de nominalizări la Oscar, șapte premii ale Academiei Britanice, 25 de premii Grammy, patru Globuri de Aur și cinci premii Emmy.

John WilliamsIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

De când a apărut Home Alone, filmul a ocupat un loc unic în inimile unui public foarte larg. Regizorul Chris Columbus a venit cu o abordare unică, proaspătă și inocentă, iar filmul a devenit, pe bună dreptate, o tradiție în perioada sărbătorilor de iarnă. Mi-a făcut mare plăcere să compun partitura pentru film și sunt deosebit de încântat că extraordinara Orchestra Națională Radio a acceptat să interpreteze muzica într-o prezentare live a filmului. Știu că vorbesc în numele tuturor celor care au legătură cu realizarea filmului, atunci când spun că suntem foarte onorați de acest eveniment și sperăm că publicul va experimenta bucuria pe care filmul o aduce în fiecare an, a declarat compozitorul John Williams.

Peste două milioane de români se uită în fiecare an la Singur acasă

În Singur acasă, lansat pe 10 noiembrie 1990 la Chicago, în SUA, actorul american Macaulay Culkin îl interpretează pe Kevin McCallister, un băiețel de opt ani care, după ce este lăsat din greșeală acasă, trebuie să-și apere locuința de doi hoți neîndemânatici. Plin de umor și căldură, Singur acasă, este o poveste de Crăciun care aduce bucurie întregii familii. Conform audiențelor publice ale televiziunilor care difuzează în fiecare an filmul, peste două milioane de români se uită în luna decembrie la Singur acasă și Singur acasă: Pierdut în New York, ambele avându-l în distribuție pe Macaulay Culkin.

Singur acasă se numără printre cele 25 de filme incluse anul trecut în Registrul Național de Film al SUA de către Biblioteca Congresului American. Pe aceeași listă prestigioasă au mai fos incluse 12 years slaveThe Nightmare Before Christmas şi Terminator 2: Judgment Day. Filmul, scris și produs de John Hughes, și regizat de Chris Columbus a fost nominalizat la două premii Oscar și la două Globuri de Aur.

Lucruri mai puțin știute despre film și actori

Deși filmul Singur acasă este un simbol al Crăciunului în toată lumea, puțini sunt însă cei care știu că în film a jucat și o actriță originară din România. Daiana Câmpeanu este actrița care a jucat alături de Macaulay Culkin în Singur acasă și Singur acasă: Pierdut în New York. Daiana s-a născut în București, însă la vârsta de trei ani a plecat cu familia în SUA, stabilindu-se la Chicago. Macaulay Culkin a decis să renunțe la actorie pentru a-și urma pasiunile, precum pictura și scrisul, iar această decizie a schimbat drastic viitorul francizei, filmele trei și patru, neavând același succes în absența lui Culkin.

Un alt fapt mai puțin știut este că locul principal de filmare, casa cu cinci dormitoare și șase băi, din Winnetka, Illinois, SUA, a fost scoasă la vânzare pentru suma de 5,25 milioane de dolari. Casa, descrisă ca fiind „una dintre cele mai faimoase case din lume”, are, de asemenea, două camere de zi, o bucătărie mare și un garaj cu trei mașini. Este pentru prima dată din 2012 când proprietatea a fost scoasă la vânzare.

Sursă foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton