Homepage  / Cinema

Premiera filmului „Top Gun: Maverick” zboară în primăvara anului 2022, iar lansarea „Mission: Impossible 7” a fost mutată în toamna viitoare

Premiera filmului „Top Gun: Maverick” zboară în primăvara anului 2022, iar lansarea „Mission: Impossible 7” a fost mutată în toamna viitoare

de Andreea Hentea,

Trailerul unuia dintre cele mai așteptate titluri ale toamnei, „Top Gun: Maverick”, a fost prezentat recent la CinemaCon, unde a stârnit interesul fanilor. Totuși, studiourile Paramount tocmai au luat hotărârea să amâne pentru primăvară lansarea filmului, care era stabilită pentru luna noiembrie, scrie deadline.com.

Filmul „Top Gun: Maverick”, regizat de Joseph Kosinski, în care Tom Cruise reia rolul celebrului pilot Maverick, va avea premiera în Statele Unite pe 27 mai, în weekendul prelungit prilejuit de Ziua Eroilor. Lansarea unui alt titlu foarte așteptat, tot cu Tom Cruise în rolul principal, „Mission: Impossible 7”, se amână, de asemenea, pentru 30 septembrie 2022.

Motivul din spatele acestor mutări făcute de marile studiouri este revenirea pandemiei. Este vorba aici despre mari francize, ca „Misiune: Imposibilă”, sau continuări ale unor pelicule celebre, precum „Top Gun” (1986), de la care se așteaptă să aducă încasări de miliarde de dolari, iar studiourile vor ca premierele să se petreacă într-un climat normal, nu într-unul amenințat de un nou val de pandemie.

Primele șase filme din franciza „Misiune: Imposibilă”, de exemplu, au avut încasări de peste 3,57 miliarde de dolari. Cel mai recent film dintre acestea, „Misiune: Imposibilă. Declinul” / „Mission: Impossible – Fallout” (2018), a avut încasări de 791,7 milioane de dolari.

Strategii în pandemie

Climatul actual, în care amenințarea pandemiei e tot mai puternică, nu e propice unor lansări reușite. Din aceleași motive de mai sus, studiourile Paramount au hotărât și mutarea premierei „Jackass Forever”, de exemplu, pe 4 februarie 2022 în loc de 22 octombrie 2021, cum stabiliseră inițial. Conform declarației studiourilor, „cineaștii și vedetele merită considerație și o poziționare pe o piată solidă din punct de vedere al încasărilor”.

Având în vedere noua răspândire a COVID și ale variantei sale Delta în întreaga lume, cei de la studiourile Paramount s-au consultat cu experți și cu propria echipă de la nivel internațional înainte de a decide mutarea acestor lansări în anul viitor. În urma acestor amânări, Paramount speră ca prezența la cinema să fie mai mare în 2022 și să creeze oportunitatea unor încasări mai mari și a unei receptări mai bune a filmelor. 

În urma acestor mutări s-a zvonit și că studiourile Sony ar fi schimbat data de lansare a filmului „Venom: Să fie carnagiu” / „Venom: Let There Be Carnage”, care acum e stabilită pentru 15 octombrie – deci va avea loc între premiera noului film din seria Bond, „Nu e vreme de murit” / „No Time to Die”, care se va lansa pe 1 octombrie, și „Dune”, care va intra pe 22 octombrie. Din fericire, amânarea a rămas doar la stadiul de zvon. Din cauza noului val al pandemiei, vom mai auzi, cu siguranță, în această perioadă, despre premiere amânate.

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton