; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Death on the Nile (2020)   filmstill

Premiera filmului „Moarte pe Nil” s-a amânat pentru a șasea oară

01 April 2021

Studiourile Disney încearcă să câștige timp pentru așteptatul film „Moarte pe Nil', amânându-i încă o dată lansarea, informează variety.com. 

 

Studiourile Disney au amânat din nou (pentru a șasea oară) mult-așteptata lansare a filmului „Moarte pe Nil', regizat de Kenneth Branagh, stabilind data premierei de Valentines Day, în 2022. Motivul noii amânări este dizgrația în care a căzut Armie Hammer, care joacă rolul principal din film, al lui Simon Doyle. 

Actorul a fost respins în ultimul timp de toate studiourile pentru care filma, în urma multiplelor acuzații care i-au fost aduse de la începutul anului încoace. Cea mai recentă este acuzația de viol, în urma căreia poliția din Los Angeles tocmai a deschis o anchetă. Mai mult, Armie Hammer se află și în centrul unei bătălii publice cu fosta sa soție, Elizabeth Chambers, pentru custodia celor doi copii ai lor. Cei doi au divorțat în luna iulie 2020, după zece ani de căsnicie. 

„Nu trebuie să ai inteligența lui Poirot ca să-ți dai seama ce coșmar în materie de PR reprezintă pentru studiourile Disney lansarea filmului «Moarte pe Nil»', au declarat pentru Variety diverși directori și agenți ai unor studiouri rivale. Deocamdată, amânând premiera până în februarie 2022, cei de la Disney mai au câteva luni la dispoziție în care să urmărească desfășurarea scandalului din jurul lui Hammer și să formuleze un plan. Elaborarea unei strategii care să-i protejeze pe ceilalți membri ai distribuției, precum Gal Gadot sau Letitia Wright, și să evite, totodată, detaliile și acuzațiile oribile ale scandalului reprezintă o provocare teribilă. 

O sursă apropiată studiourilor Disney a declarat că acestea nu iau în considerare refilmarea unor scene sau redistribuirea unui alt actor în rolul jucat de Hammer. Refacerea scenelor în care apare acesta ar putea costa zeci de milioane de dolari și ar fi imposibil de realizat, având în vedere agenda încărcată a mai tuturor actorilor din distribuție, de la Annette Bening la Dawn French și Jennifer Saunders (protagonistele seriei de scheciuri comice „French și Saunders') și până la Russell Brand, la Sophie Okonedo sau la Rose Leslie din „Urzeala tronurilor'. 

„Se pare că singura modalitate de a rezolva această situație este să se iasă în față și să se declare deschis: «Sute de oameni au lucrat la acest proiect și nu îl vom abandona din cauza unei singure persoane»', a mai spus un director de studio rival, care a mai presupus că s-ar putea renunța total la lansarea în cinematografe a filmului și s-ar putea opta doar pentru premiera sa pe platforma Hulu. Studiourile Disney au refuzat să comenteze în vreun fel această chestiune. 

Două alte surse au vorbit, de asemenea, despre o coincidență nefericită care a dus la această situație, spunând că „Moarte pe Nil' s-ar fi putut lansa cu un an și jumătate în urmă dacă studiourile Disney n-ar fi pus presiune pe Kenneth Branagh. În 2019, cei de la Disney l-au chemat din Maroc, unde pregătea filmările pentru „Moarte pe Nil', cerându-i să mai facă niște modificări la filmul pentru adolescenți „Artemis Fowl', pe care l-a regizat, și care era destinat să fie începutul unei viitoare francize în genul „Harry Potter'. Toate aceste complicații cu „Artemis Fowl' au întârziat cu șase luni data începerii filmărilor la „Moarte pe Nil'. „Până la urmă, în loc să inaugureze o serie de succes, «Artemis Fowl» a avut parte de un semieșec și de o premieră deloc glorioasă, din cauza pandemiei', au spus aceleași surse. „Achiziționarea de către Disney a studiourilor 20-th Century Fox și izbucnirea pandemiei au împins și mai mult lansarea filmului «Moarte pe Nil», care a ajuns să se suprapună cu implozia publică a lui Hammer, s-a mai spus despre toată această conjunctură. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare