Homepage  / Recomandări

PRELIMINARIILE EURO 2024: Cine transmite meciul Belarus – România

PRELIMINARIILE EURO 2024: Cine transmite meciul Belarus – România

de Tavi Cojocaru,

Partida Belarus – România este programată joi, 12 octombrie, și va fi transmisă în direct de Antena 1. Jocul este programat pe stadionul „Zsuzsa Ferenc”, din Budapesta, „casa” clubului Ujpest, fără spectatori, așa cum s-au desfășurat toate partidele cu Belarus „gazdă” din aceste preliminarii.

Meciul, care este programat de la ora 21:45, este foarte important în ecuația calificării din Grupa I, în care conduce Elveția (14 puncte), urmată de România (12 puncte) și Israel (11 puncte).

România are nevoie de toate cele trei puncte ca de aer, fiindcă avansul față de Israel este minim. La turneul final se califică primele două clasate din fiecare grupă.

Calculele Grupei I au fost afectate, indirect, și de situația din Israel. Meciul Israel – Elveția, programat tot pe 12 octombrie, a fost amânat, la fel și Kosovo – Israel, care urma să se dispute pe 15 octombrie. De asemenea, jocul Israel – România, programat pe 18 noiembrie, la Ierusalim, ar putea fi mutat pe teren neutru, cel mai probabil în Cipru, dacă ostilitățile nu încetează.

Noua situație încurcă un pic planurile tricolorilor care sperau să poate obține calificarea matematică pe 15 octombrie, după jocul cu Andorra. Dacă România bate atât Belarus, cât și Andorra, iar Israel ar fi jucat meciurile cu Elveția și cu Kosovo și le-ar fi pierdut pe amândouă, diferența de puncte ar fi ajuns la 7, cu 2 etape înainte de final, deci imposibil de refăcut.

Așa, tricolorii trebuie să mai aștepte, chiar dacă își vor îndeplini obiectivul acestei „duble”, adică 6 puncte.

Belarus – România: doi debutanți în lotul tricolorilor

Meciul cu Belarus nu este nici pe departe unul foarte ușor, cu toate că ex-sovieticii au ieșit de mult din calculele calificării. În tur, la București, România a tremurat serios pentru un succes la limită, cu scorul de 2-1.

Din lotul României nu lipsesc nume importante din această generație, precum Nicolae Stanciu, Denis Alibec, Răzvan Marin, dar trebuie menționate și aparițiile unor debutanți, atacanții Louis Munteanu (Farul) și Daniel Bîrligea (CFR Cluj), dar și revenirile lui Florin Niță și Denis Drăguș, ambii de la Gaziantep.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton