; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Bohemian rhapsody brian singer 840x500

Predicţii Oscar 2019: cine va câştiga şi cine ar trebui să câştige în opinia criticilor

21 February 2019

4 zile ne mai despart până la gala premiilor Oscar din acest an. Criticii de film din toată lumea se întrec în predicții, critici și pariuri pe învingătorii anului 2019. Suspansul serii de 25 februarie va fi însă în cadrul categoeiri „Cel mai bun film', acolo unde lucrurile nu sunt clare pentru nimeni și, în contra tuturor comentariilor, mulţi sunt de părere că ne poate fi rezervată o surpriză. 

 

Votul membrilor Academiei Americane de Film s-a încheiat marţi după-amiază, iar în noaptea de duminică spre luni vom afla cine sunt câştigătorii Oscar 2019.  Va reuşi regizorul mexican Alfonso Cuarón o victorie istorică? Are oare Spike Lee vreo şansă reală? Glenn Close sau Olivia Colman?

O privire peste lista cu predicţii Oscar 2019 ne-ar putea oferi câteva răspunsuri. Criticii de film ai prestigioaselor publicaţii „Variety şi „The Hollywood Reporter au întocmit liste cu cine va câştiga şi cine ar trebui să câştige trofeele acordate de Academia Americană de Film. Ei vorbesc despre câteva posibile surprize, însă, având în vedere palmaresul pe care îl au deja unele filme, este greu de crezut că vor exista la cele mai importante categorii, notează News.ro.   

Predicţii Oscar 2019.

Care va fi cel mai bun film Cea mai importantă categorie a premiilor Oscar este şi cea mai imprevizibilă, însă pare că marea bătălie se dă între două titluri. În opinia majorităţii criticilor, trofeul pentru cel mai bun film ar trebui să meargă la drama alb-negru „Roma, regizată de Alfonso Cuarón, însă nu este exclusă total nici o victorie a dramei cu accente comice „Green Book, semnată de Peter Farrelly. Ambele şi-au adjudecat cele mai importante trofee în sezonul premiilor de la Hollywood

„Roma, producţie Netflix, este nominalizat la zece categorii Oscar 2019, după ce s-a impus la Festivalul de la Veneţia de anul trecut, unde a fost premiat cu Leul de Aur. Au urmat două Globuri de Aur (regie şi film în limbă străină), trei premii BAFTA, trofee din partea mai multor societăţii de critici de film, un premiu Goya, iar Cuarón a fost recompensat de Sindicatul Regizorilor Americani (DGA). La rândul lui, „Green Book a câştigat Globul de Aur şi trofeul Sindicatului Producătorilor Americani. 

Tot 10 nominalizări a primit şi „The Favourite al lui Yorgos Lanthimos, care a fost, la rândul său, premiat la Veneţia, recompensat cu un Glob de Aur pentru interpretare feminină (Olivia Colman), şi, între altele, câştigător la premiile Gotham. Deci, nici tragicomedia nu poate fi exclusă din rândul filmelor cu mari şanse la Oscar.  

Bătălia pentru cel mai bun actor în rol principal se dă între Rami Malek şi Christian Bale  

 

 

 

Cât priveşte cel mai bun actor în rol principal, două nume se distanţează din pluton, mai ales că Oscarul la această categorie a fost câştigat de 11 ori în ultimii 16 ani a mers către protagoniştii din filme biografice. Drept urmare, egipteanul Rami Malek este dat drept câştigător pentru interpretarea legendarului Freddie Mercury din „Bohemian Rhapsody, însă opţiunile sunt împărţite când vine vorba despre cine ar trebui să câştige.     

„Variety scrie că trofeul ar trebui să ajungă la Bradley Cooper, pentru „A Star Is Born, în timp ce „The Hollywood Reporter îl consideră pe Christian Bale  îndreptăţit să câştige pentru transformarea fabuloasă din „Vice, unde îl portretizează pe fostul vicepreşedinte american Dick Cheney. 


 

Două veterane, marile favorite pentru rolul principal  

Publicațiile  „Variety şi „THR spun că Glenn Close va fi premiată pentru interpretarea din „The Wife pentru cea mai bună actriţă în rol principal. Glenn Close este de altfel veterana Hollywoodului fiind cea mai nominalizată actriţă care nu a câştigat niciodată, având şase „înfrângeri la activ, un motiv în plus pentru care criticii cred că a venit momentul ca Academia să-i facă dreptate. Însă va reuşi Close să traducă în victorie singura nominalizare primită de filmul „The Wife? Există, totuşi, un precedent creat de Juliane Moore cu patru ani în urmă, cu „Still Alice.    Criticii consideră însă că Olivia Colman ar trebui să fie premiată pentru „The Favourite, ea fiind până de curând favorita. Există şi voci care o susţin pe Melissa McCarthy, pentru „Can You Ever Forgive Me?.

 

Câştigătorii celor 24 de categorii ale premiilor Oscar 2019 vor fi anunţaţi duminică seară, într-o gală care va avea loc la Dolby Theatre din Los Angeles. În România, ceremonia va putea fi urmărită în direct pe postul de televiziune Digi24, începând cu ora 02.00.  

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare