; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Bee gees

Povestea trupei Bee Gees ajunge pe marile ecrane. Toate detaliile despre noul proiect al regizorului Kenneth Branagh

11 March 2021

Kenneth Branagh (60 de ani) va regiza un film biografic (deocamdată fără titlu) despre trupa Bee Gees, una dintre cele mai de succes formații britanice ale anilor ’60-’70, scrie deadline.com. 

 

Filmul va fi produs de Paramount Pictures, iar în producție s-au implicat deja Graham King, care a produs „Bohemian Rhapsody', și compania Sister, fondată de Elisabeth Murdoch, Stacey Snider și Jane Featherstone. 

 

Barry Gibb, fost membru al trupei Bee Gees, care a participat la realizarea emoționantului documentar HBO „The Bee Gees: How Can You Mend a Broken Heart' (2020), regizat de Frank Marshall, s-a implicat total în filmul regizat de Kenneth Branagh, inclusiv în calitate de producător executiv. Ben Elton (care a colaborat cu Kenneth Branagh la filmul „Ultimul act', din 2018, pe care acesta l-a regizat și în care a jucat rolul lui William Shakespeare) a scris deja o primă variantă de scenariu pentru filmul dedicat trupei Bee Gees. 

 

Studiourile Paramount au obținut de la familia Gibb drepturile definitive asupra pieselor perfect finisate ale trupei Bee Gees și le vor putea folosi, deci, în viitorul film, despre care s-a spus deja că va semăna, ca manieră de realizare, cu producția de succes „Bohemian Rhapsody'. 

 

Trupa Bee Gees, alcătuită din frații Barry, Robin și Maurice Gibb, a luat naștere în 1958 și a avut un uriaș succes timp de câteva decenii. Momentele de vârf ale carierei lor au fost inițial ca trupă rock, în perioada 1960-1970, și apoi ca trupă disco, la sfârșitul anilor ’70. Contribuția trupei la coloana sonoră a celebrului film „Febra de sâmbătă seara' (1977), cu John Travolta, le-a adus celor de la Bee Gees un succes colosal. Albumul cu această coloană sonoră, care includea hituri precum „Stayin’ Alive”, „How Deep Is Your Love” sau „Night Fever”, a obținut cinci premii Grammy, titlul „Albumul anului' și s-a aflat timp de 24 de săptămâni consecutive pe primul loc în clasamentele muzicale din Statele Unite și din numeroase alte țări. Membrii trupei Bee Gees figurează printre cei mai bine vânduți muzicieni ai tuturor timpurilor, trupa vânzând peste 220 de milioane de discuri la nivel mondial.

Când Maurice Gibb a murit brusc, în ianuarie 2003, la 53 de ani, ceilalți doi frați au retras numele trupei, apoi s-au reformat în 2009. După trei ani, însă, Robin Gibb dispărea și el, la 62 de ani, iar Barry Gibb, acum în vârstă de 74 de ani, a rămas singurul care transmite mai departe moștenirea trupei. 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare