Homepage  / Seriale / Seriale britanice

Povestea serialului „Supercelula”, difuzat de Netflix. Fanii speră deja la un nou sezon. Ce știm despre producție

Povestea serialului „Supercelula”, difuzat de Netflix. Fanii speră deja la un nou sezon. Ce știm despre producție
6

de Andreea Hentea,

Lansat recent de Netflix, serialul britanic cu accente SF „Supercelula” și-a câștigat deja mulți fani care își doresc enorm ca producția să continue, fiind foarte apreciat și de telespectatorii din România. Ce știm despre serial.

Povestea serialului „Supercelula”

În centrul poveștii din serialul „Supercelula” / „Supacell” (2024) se află cinci oameni de culoare obișnuiți, Michael (Tosin Cole), Sabrina (Nadine Mills), Andre (Eric Kofi Abrefa), Rodney (Calvin Demba) și Tazer (Josh Tedeku), care locuiesc în sudul Londrei și nu se cunosc între ei. La un moment dat, fiecare dintre ei își dă seama, cu uimire, că posedă superputeri și încearcă să-i împărtășească noutatea cuiva apropiat, însă nimeni nu dă crezare ciudatelor simptome pe care le manifestă cei cinci.

supercelula 1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Când Michael află, datorită noilor sale superputeri, o veste teribilă din viitor, este nevoit să îi strângă pe toți cei înzestrați cu noi abilități, asemenea lui, și să-și unească forțele pentru a înfrunta gașca mortală a „Glugilor negre”, care a instaurat frica în tot orașul și a o salva, astfel, pe logodnica lui, Dionne (Adelayo Adedayo).

Un sezon urmărit cu interes

Serialul cu șase episoade „Supercelula” a fost creat, scris și regizat (în parte) de rapperul britanic Andrew Onwubolu (decorat cu ordinul britanic MBE), mai cunoscut sub numele de scenă Rapman, care este și producător de discuri, scenarist și regizor de film.

Acesta a debutat în scenariu și regie cu „Blue Story” (2019), o adaptare a serialului său omonim lansat pe YouTube și se pregătește să regizeze filmul „American Son”, un remake al multipremiatului film francez regizat de Jacques Audiard „Un profet” / „Une prophète” (2009), despre abuzurile la care este supus protagonistul său, un tânăr aflat în închisoare. Rolul principal va fi jucat de Stephan James (care a jucat cu Julia Roberts în serialul „Homecoming”), alături de care îl vom vedea pe Russell Crowe. Filmul este, deocamdată, în faza de pregătire.

Recent, fanii Netflix care au urmărit serialul „Supercelula” au spus că „nu se pot opri” din vizionarea lui, a scris dailymail.co.uk. Ei și-au exprimat dorința de-a vedea un al doilea sezon din „Supercelula” la doar câteva zile după ce serialul a fost lansat. Telespectatorii au salutat apariția acestui SF pe care îl consideră „dens în informații” și „plin de revelații”, iar mulți dintre ei au spus că „au stat treji toată noaptea” pentru a vedea toate episoadele primului sezon.

Tosin Cole („Războiul stelelor – Episodul VII: Trezirea forței”) joacă rolul principal al serialului, șoferul de livrări Michael Lasaki, care descoperă, după ce este atacat, că are capacitatea de a se teleporta și de a manevra timpul. Adelayo Adedayo (nominalizată la BAFTA pentru rolul din serialul „The Responder”, lansat în 2023) joacă rolul logodnicei lui, Dionne Ofori, iar apreciatul Eddie Marsan („Gangsteri cu stil”, „Puterea”) este Ray, cel care îi vânează pe acești tineri înzestrați brusc cu superputeri.

Cereri pentru o continuare

Fanii care și-au exprimat online laudele față de povestea construită de showrunnerul Rapman au apreciat componenta SF și fantasy a poveștii, au scris că vor un sezon doi „alert și eficient”, în care să se vorbească mai mult despre super-celula care creează super-puteri și că serialul este „un thriller SF plin de romantism și o dramă inteligentă și bine gândită, care merită mai multe sezoane”.

Acțiunea serialului este plasată în sudul Londrei, prezentând – în decoruri realiste – lupta mai multor personaje de a-și găsi un rost și un job într-o lume complicată, precum și relațiile lor cu familia și cu prietenii, dar și traficul și hărțuirea în care sunt implicați mulți adolescenți. Un alt fir al poveștii prezintă cazurile mai multor persoane dispărute și un spital sinistru care pare să-și țină pacienții prizonieri, iar în paralel este urmărit grupul care începe să-și cunoască superputerile și să le folosească în diverse moduri.

Sursă foto: Netflix

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton