; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Lavinia Petrea

Povestea necunoscută a prezentatoarei de știri Lavinia Petrea: „Medicul mi-a spus că sarcina este oprită din evoluție”

05 June 2020

Prezentatoarea Știrilor ProTV, Lavinia Petrea, și-a deschis sufletul chiar pe blogul său personal. Vedeta și-a făcut curaj să spună povestea vieții ei și a „copilului miracol' trecând prin grele încercări cu a doua sarcină.

 

Lavinia a trecut prin momente dificile atunci când a rămas însărcinată cu cel de-al doilea copil. Medicul i-a comunicat la acel moment că pruncul pe care îl aștepta nu avea activitate cardiacă:

„Cu o expresie plină de compasiune, o doctoriță foarte tânără îmi spune aceste cuvinte după câteva minute bune de tăcere. Eram la prima ecografie de confirmare a celei de-a doua sarcini. Am intrat în clinică de mână cu soțul meu, emoționați și bucuroși că o să auzim bătăile inimii unei noi vieți. La recepție ne-am întâlnit cu o colegă de-ale mele cu care am împărtășit bucuria. Nu am vrut să mint în legătură cu vizita mea la medic, plus că bucuria nostră era evidentă. Așa că atunci am primit și primele felicitări pentru sarcină. În scurt timp, însă, avea să-mi cadă cerul în cap.

Îmi amintesc atât de bine amorțeala care mă cuprinsese. Încercam să îmi însușesc spusele doctoriței, dar nu reușeam. Eu aveam simptomele unei sarcini, simțeam cu toată ființa mea că voi avea un copil, însă ecografia ne arătase altceva. M-au dus la un test de sânge pentru măsurarea hormonului HCG, specific femeilor însărcinate. Era prezent în sânge, dar nu chiar în cantitatea ideală. Am repetat testul la mai multe intervale de timp pentru că hormonul trebuie sa fie într-o continuă creștere din momentul în care apare sarcina. Al meu era, dar, iar, nu chiar cât scria la carte că ar trebui să fie', a povestit Lavinia Petrea pe blog.

 

Lavinia Petrea: „Refuzam să cred'

Ce a urmat a fost un adevărat coșamar. Analize, ecografii, embrionul ori ceea ce se vedea la ecografie nu arăta normal și nici nu avea activitate cardiacă, iar trăirile unei femei care credea că va deveni mamă – greu de explicat.

„Nu puneam neapărat la îndoială ce îmi spusese medicul, dar refuzam să cred… Peste câteva zile am mers să mai cer o părere… Fără să-i spun doctorului specialist în medicină materno-fetală despre ce este vorba, m-am întins pe patul de consultații pentru o ecografie de confirmare a sarcinii, pentru asta mă programasem… După câteva minute, aud aceleasi vorbe pentru a treia oara: nu are activitate cardiacă. Dar… Beta HCG este tot în creștere de o săptămână de la primul test, îi spun eu, Nu este posibil, totuși…, insist eu. Nu! Îmi pare rău, dar sarcina este oprită din evoluție. Valoarea în sânge a hormonului mai poate fi în creștere chiar și o săptămână după oprirea din evoluție (un fel de inerție a organismului, îmi explică doctorul)„.

Lavinia Petrea: „Îmi stătuse mie inima de fericire'

Au urmat zile în care și-a făcut tot felul de gânduri, în care a reflectat la ce ar fi putut greși și de ce i s-a întâmplat tocmai ei asta. Totuși, în sufletul ei mai exista speranță.

Mă întind din nou pentru a patra ecografie în a zecea zi de la prima. Reacția doctoriței întârzia să apară. Se uita și se tot uita la ecograf, apoi ridică volumul și… se auzeau perfect bătăi de inimă! Acele bătăi pe care le auzisem și atunci când i-am ascultat pentru prima dată inima bătând lui Mathias. Nu vreau să îți dau false speranțe și nici să mă grăbesc să îți spun că totul este în regulă cu sarcina ta, dar uite, eu văd acum un embrion care arată ca un inel cu diamant! Așa spunem noi medicii când o sarcină la început arată cum trebuie. Ai un inel cu diamant! Și are activitate cardiacă, îmi spune medicul Alina Pleșoianu. Eu mă blocasem. Acum îmi stătuse mie inima de fericire. Alina îi arată ecografia unei alte colege, pentru încă o părere, și aud iar: ai un inel cu diamant. Hai să ne revedem peste o săptâmână! Am ieșit din cabinet și aveam impresia că sunt învăluită în lumină. Mi se întâmplase un miracol. Eram eu și un soare„, a conchis Lavinia Petre

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare