Homepage  / Vedete româneşti

Povestea impresionantă a lui Richard Zaki. Cum a ajuns din concurent Chefi la cuțite să fie jurat. A muncit luni întregi fără să fie plătit și a făcut sacrificii enorme

Povestea impresionantă a lui Richard Zaki. Cum a ajuns din concurent Chefi la cuțite să fie jurat. A muncit luni întregi fără să fie plătit și a făcut sacrificii enorme
8

de Cristina Țapu,

Richard Abou Zaki a captat atenția cu puțin timp în urmă la emisiunea „Chefi la Cuțite”, iar acum reușește să se afle în fruntea juriului, alături de alți trei chefi care i-au înlocuit pe Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. La doar 26 de ani, tânărul bucătar de origine română a realizat o performanță remarcabilă - a obținut o stea Michelin. Iată povestea lui impresionantă!

Richard are propriul restaurant cu stea Michelin

Richard a avut ocazia de a munci cot la cot cu nume mari din lumea gastronomiei și a deprins de la bucătarii de renume mondial tainele acestei meserii atât de dificile.

Am restaurantul meu în Italia cu o stea Michelin, am obținut-o în 9 luni. Am plecat în Italia, când aveam 5 ani, cu mama, iar de atunci a început tot parcursul meu. Eu am 4 restaurante. Mi-am dat viața pentru bucătărie și niciodată nu m-am gândit să renunț la ea.”, a spus tânărul.

Chef Richard Abou ZakiIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Astfel, pasiunea pentru gătit a început încă de la o vârstă fragedă. Chiar dacă viața familială nu a fost lipsită de provocări, Richard și-a început călătoria cu un vis pe care l-a urmărit cu determinare, chiar dacă alții nu au avut încredere în el. Și-a dedicat întreaga sa viață acestui vis, iar acum roadele muncii sale sunt evidente: a reușit să devină unul dintre jurații celui mai apreciat show culinar din țară.

Richard a muncit luni întregi fără să fie plătit

Drumul parcurs nu a fost nicidecum lin, iar tânărul își amintește cu amărăciune de prima sa zi în bucătăria unui restaurant de top: a fost o luptă grea, marcată de nopți în care pleca de la muncă cu lacrimi în ochi. A muncit luni întregi fără să fie plătit, motivat de pasiunea sa și dorința de a învăța arta culinară la cel mai înalt nivel. De-a lungul acestui parcurs, tatăl său nu i-a fost alături.

Mama mea e româncă, iar tatăl meu e de origine libanez. Ei s-au cunoscut în Cipru, când mama mea era o balerină profesionistă, apoi m-am născut eu. Ei s-au despărțit când aveam 6 luni, iar tatăl meu a plecat în America. Eu am rămas cu mama mea. Cu tata am ținut legătura, vorbeam de 2-3 ori pe an. (…) Eu mi-am dedicat toată viața bucătăriei. Cred că a fost destinul meu să mă fac bucătar”, povestea Richard.

Richard Abou Zaki, primele declarații despre Chefi la cuțite

„Toată viața mi-a plăcut să am provocări, asta m-a făcut mereu să mă dezvolt. Să fiu în juriu la Chefi la Cuțite este pentru mine o oportunitate extraordinară de a transmite pasiunea pe care eu o am pentru bucătărie și de a inspira oamenii pasionați de acest domeniu. În fiecare zi vreau și simt nevoia să învăț ceva nou și sunt bucuros că asta se va întâmpla alături de atât de mulți oameni pasionați de bucătărie.  

Eu am o foame de viață, de a face lucruri, pe care vreau să o transmit și celorlalți. Am pornit de la 5 angajați, acum coordonez o echipă de 45 și tot ce am realizat are la bază această bucurie de a face lucruri. Sper să deschid o ușă spre o nouă perspectivă asupra bucătăriei, o bucătărie dinamică și contemporană”, a declarat Chef Richard Abou Zaki.

Sursă foto: Antena 1

Citește și:

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton