; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

British Royal Family

Cum a început povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip

09 April 2021

„Cu adâncă durere' a anunțat vineri, 9 aprilie, Regina Elisabeta a II-a moartea soțului său, Prințul Consort Philip, după o căsnicie de 74 de ani, timp în care au stat alături la bine și la greu. 

 

Demnă de un film! Așa este povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Prințul Philip, care a început în anii ‘30, atunci când viitoarea regină, pe atunci o adolescentă, l-a remarcat pe prinț, și care a durat peste 70 de ani!

 

Prințul Philip, un tânăr chipeș, îmbrăcat în uniformă, i-a atras atenția Prințesei Elisabeta a Marii Britanii în iulie 1939, când ea avea doar 13 ani. El, prinț al Greciei și mai mare cu cinci ani decât ea, era pe cale să-și înceapă studiile în cadrul Marinei regale. Până atunci, cei doi, verișori îndepărtați, se mai întâlniseră de două ori cu diverse ocazii, dar atunci, în vara aceea înainte de război, s-a aprins flacăra dragostei.

 

Elizabeth și sora ei mai mică, Margareta, se aflau într-o excursie cu părinții lor, regele George al VI-lea și Elizabeth Bowes-Lyon, la Academia Navală de la Dartmouth. Acolo l-a remarcat Elisabeta pe Philip, ales să le țină companie prințeselor, fiind atrasă de ochii lui albaștri și părul lui blond – avea să povestească peste ani Marion Crawford, guvernanta viitoarei regine. 

 

Aceeași Crawford a povestit în memoriile sale, intitulate „Micile prințese', că prințul Philip a venit la bordul yahtului regal, invitat la masă, ocazie cu care fața Elisabetei s-a făcut roșie cu focul, detaliu care nu a scăpat adulților din jur, scrie Tatler.

 

Printre cei care au remarcat atracția prințesei pentru Philip s-a numărat și unchiul acestuia și consilier al regelui, Lordul Louis Mountbatten, care a notat în jurnalul său că întâlnirea dintre cei doi tineri a fost „un mare succes'. De asemenea, una dintre verișoarele viitoarei regine, Margaret Rhodes, a scris în propria autobiografie că „Elisabeta a fost serios îndrăgostită încă de la început'.

 

Apoi, a izbucnit Al Doilea Război Mondial, iar Elisabeta și Philip au corespondat pe toată perioada războiului (el a luat parte la război, fiind ofițer în marina regală). S-au mai întâlnit la Castelul Windsor de Crăciun, în 1943, și toate semnele arătau începutul unui povești de dragoste serioase (tinerii purtau fiecare câte o poză a celuilalt).

 

Idila dintre ei a continuat după terminarea războiului, până când Philip a cerut-o de soție în 1946, Elisabeta acceptând fără să-și fi întrebat mai întâi părinții. Însă tatăl ei, regele George al VI-lea, le-a cerut îndrăgostiților să mai aștepte un an, până când prințesa avea să împlinească 21 de ani, pentru a anunța logodna regală.

 Vezi galeria foto >

Consilierii Casei Regale nu erau însă prea încântați de alegerea prințesei. Deși Philip era prinț, era departe a avea un blazon perfect. Plecat în exil cu familia din Grecia pe vremea când era doar un copil, era considerat de consilieri drept străin, sărac și nu suficient de dedicat familiei regale britanice. Dar Elisabeta era hotărâtă să se căsătorească cu bărbatul de care era îndrăgostită, așa că, până la urmă, logodna lor a fost anunțată pe 9 iulie 1947, iar în nunta a avut loc în același an, la Westminster Abbey, pe 20 noiembrie 1947. 

 

Cinci ani mai târziu, Elisabeta devenea regină, susținută cu devotament de Philip, până în ziua de azi, 9 aprilie 2021, când Prințul s-a stins din viață, la 99 de ani. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare