; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Eurosport android app store sports logo

Posturile Eurosport și Discovery ies de la Telekom de la 1 ianuare 2020. Care sunt celelalte schimbări din grilă

28 December 2019

Posturile de televiziune ale grupului Discovery ies începând cu 1 ianuarie 2020, din grilele operatorilor Telekom și NextGen, după ce părțile nu au ajuns la un acord privind retransmisia posturilor de televiziune. 

Astfel, dacă sunteți abonați Telekom nu veți mai putea urmări următoarele posturi: Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery Channel, TLC, Travel Channel, Animal Planet, Investigation Discovery, Discovery Science, Discovery Showcase, DTX, Food Network, plus variantele lor HD. 

Vestea a fost oferită atât de cei care dețin grupul Discovery cât și de operatorul Telekom, care a menționat prin intermediul unui comunicat de presă că posturile care vor ieși din grilă vor fi înlocuite cu National Geographic, Nat Geo Wild, National Geographic People (din februarie 2020), Look Sport 2, Look Sport 3, Travel XP, Euronews, FightBox sau Timeless Drama Channel (TDC).

Reprezentanții Discovery au anunțat prin intermediul unei declarații oficiale următoarele: 

„De-a lungul ultimelor luni, am depus numeroase eforturi pentru a ajunge la un numitor comun cu Telekom România, însă,în ciuda investițiilor noastre în conținut și drepturi sportive, operatorul a refuzat o nouă înțelegere. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2020, întreg portofoliul Discovery, format din canale precum Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery Channel, TLC și Travel Channel, nu va mai fi disponibil în grila de programe Telekom și Nextgen. Știm cât de important este conținutul nostru pentru telespectatori și ne dorim ca aceștia să aibă acces în continuare la cele mai apreciate competiții sportive de pe Eurosport, precum:

  • Premier League (cu meciurile cluburilor Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Arsenal mai determinate ca niciodată să obțină titlul);
  • FA Cup;
  • Cele patru turnee de Grand Slam (și eroi locali precum Simona Halep care va lupta pentru cel de-al treilea titlu Grand Slam);
  • Turul ATP (unde jucători precum Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Tsitsipas sau Zverev luptă pentru a atinge punctul culminant al sezonului – ATP Nitto Finals);
  • Jocurile Olimpice de Vară (unde Echipa Națională de Fotbal a României – U21, tenis, haltere, judo etc. vor lupta pentru cea mai mare recompensă a carierei de sportiv – medalia olimpică).

De asemenea, telespectatorii nu vor mai putea viziona emisiunile noastre de divertisment inspirat din realitate, cum ar fi Test de supravieţuire în doi, Insula lui Bear Grylls, Goana după aur, Mașini pe alese pe Discovery Channel, Dermatologie de top (Dr. Pimple Popper), Regele Cofetarilor, Rochia perfectă pe TLC sau Mâncăruri bizare cu Andrew Zimmern și Mistere la muzeu pe Travel Channel, precum și toate emisiunile de pe celelalte canale din portofoliul nostru (Animal Planet, ID, Discovery Science, Discovery Showcase, DTX, Food Network).

Rămânem deschiși negocierilor de bună credință cu Telekom, pentru a le readuce fanilor canalele și emisiunile preferate și îi sfătuim pe aceștia să contacteze operatorul pentru a le solicita; între timp, canalele noastre rămân disponibile la toți ceilalți operatori'.

 

În timp ce operatorul Telekom își argumentează schimbările astfel: 

„Telekom face aceste modificări în grila TV în urma feedback-ului clienţilor, a analizei periodice a tendinţelor în vizionarea canalelor şi a rezultatelor unui sondaj realizat în noiembrie 2019, pe un eşantion reprezentativ de 800 de respondenţi din rândul clienţilor săi, pentru a testa preferinţele în ceea ce priveşte conţinutul TV urmărit. Studiul a arătat că 73% dintre clienţii intervievaţi ar dori să urmărească filme şi seriale celebre, 71% ar fi interesaţi să vizioneze conţinut nou, iar 65% dintre respondenţi ar prefera să urmărească documentare internaţionale premiate.' 

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare