; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cristian

Postul Prima a revenit la primul proprietar, Cristian Burci

20 December 2013

CristianTeleviziunea a ajuns din nou în proprietatea lui Burci, care a confirmat pentru paginademedia.ro că a semnat ieri actele care parafează tranzacţia. Omul de afaceri mai deţine trustul de presă Adevărul Holding.

ProSieben Sat, compania care deţinea Prima, prin intermediul SBS Broadcasting, anunţase în raportul său de activitate că intenţionează să vândă operaţiunile pe care le deţine în România şi Ungaria.

Burci va deveni oficial proprietarul Prima după ce tranzacţia va fi avizată de Consiliul Concurenţei. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, posturile de radio Kiss FM, Magic FM, Rock FM şi postul Kiss TV, deţinute tot de ProSieben Sat, vor fi preluate de compania grecească Antenna Group, care s-a aflat şi ea în negocieri pentru achiziţia Prima.

Prima a fost lansat de Burci în decembrie 1997, pe licenţa postului Amerom. În 2005, omul de afaceri a vândut postul către SBS Broadcasting. El reintră în posesia Prima la doar câteva zile după ce postul de televiziune a împlinit 16 ani de la lansare.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare