; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Turul frantei

Postul Eurosport transmite Turul Franţei, ediţia 102, între 4 şi 26 iulie

03 July 2015

A 102-a ediţie a Turului Franţei la ciclism debutează în oraşul olandez Utrecht. Cea mai prestigioasă cursă din sportul cu pedale, care va fi transmisă de Eurosport, începe sâmbătă, 4 iulie, de la ora 14.45 (ora României) şi va lua sfârşit pe 26 iulie, pe bulevardul Champs-Elysées din Paris.

turul frantei

Conform eurosport.ro, plutonul va sta două zile în Olanda, iar apoi va merge în Belgia, pentru un finiş pe Mur de Huy, căţărarea pe care se decide Flèche Wallonne. Tot în prima săptămână, rutierii vor mai avea parte şapte sectoare cu piatră cubică, de un alt finiş în urcare, pe Mûr-de-Bretagne, dar şi de un contratimp pe echipe, în lungime de 28 de kilometri, ce se va desfăşura între Vannes şi Plumelec. A doua treime a cursei va începe în forţă, cu o sosire pe Pierre-Saint-Martin, o ascensiune nouă în Marea Buclă, ce va fi urmat de alte două etape importante, Cauterets şi Plateau de Beille. Înainte de penultimul week-end, cicliştii vor ajunge la Mende, acolo unde îi aşteaptă o căţărare explozivă, ce nu a mai figurat pe traseu din 2010. În săptămâna finală, Alpii vor fi la putere, cu nu mai puţin de trei etape ce se vor încheia la altitudine: Pra-Loup, La Toussuire şi Alpe dHuez.

Evident, finalul cursei va fi la Paris, unde sprinterii vor lupta pentru victorie.

Deşi va concura în Il Giro, Alberto Contador va lua startul şi în Turul Franţei, unde va încerca să câştige al treilea tricou galben din carieră. Principalii săi adversari vor fi Nairo Quintana, Chris Froome şi Vincenzo Nibali, deţinătorul trofeului.

Ediţia cu numărul 102 a Turului Franţei se va desfăşura între 4 şi 26 iulie 2015 şi va fi transmisă la Eurosport.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare