; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Portia de Chuck-Fu

23 June 2008

Nostalgicii filmelor cu bataie de pe “obositele” casete video stiu despre ce vorbim. Cei slabi de inger ar trebui sa astepte numarul cu Lorenzo Lamas.

Chuck Norris se afla intr-un bar cand un client nervos i-a spus: “Stai pe scaunul meu. Misca-te!”. Norris s-a conformat, dar celalalt l-a recunoscut dupa ce s-a asezat. “Chuck, puteai sa ma bati cu o mana, daca voiai. De ce ai ales sa te misti?”. Norris i-a raspuns: “Ce as fi rezolvat cu asta?”.

Din fericire, firea impaciuitoare documentata in aceasta anecdota nu i-a fost caracteristica lui Chuck de-a lungul carierei cinematografice de aproape 40 de ani, timp in care a batut oameni de toate formele si culorile din America pana in Vietnam, devenind un erou de actiune legendar in Cetatea Filmului. Asa ca, daca va era dor de celebra lovitura “roundhouse” – o pirueta la 360 de grade urmata de un picior in figura, basca indemnul moralizator pentru cei mici – serialul “Walker, politist texan” se intoarce pe micile ecrane, luni, 30 iunie, la Prima TV.

Chuck atotputernicul
Un veteran dintr-o epoca in care durii nu aveau nevoie de intrigi amoroase sau ironii bine plasate pentru a face un film de actiune interesant, Chuck Norris a ramas un simbol global al… caftului, fie el si in scopuri nobile. Iar din predispozitia sa spre a administra batai sore cu moartea in filme ca “Delta Force”, “Disparut in actiune” si “Lupul singuratic” s-a nascut un fenomen online care ameninta sa devina mai mare decat protagonistul insusi: “Chuck Norris Facts”!

Tastati Chuck Norris pe google.ro si apoi apasati butonul “Ma simt norocos” si aveti acces la lumea datelor absurd-hiperbolizatoare si irezistibil de amuzante despre eroul american. Dar trebuie sa stiti ca, inainte ca Norris sa-l poata face pe Dumnezeu sa zica “te rog!” dupa “sa fie lumina!” (o nestemata de pe site-ul mai sus mentionat), el era doar un pusti sfrijit si bolnavicios care lua note mici la scoala si visa sa-i bata pe colegii care se luau de originile sale indiene. Asta se intampla in Oklahoma sa natala, acum mai bine de jumatate de secol.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare