; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Paul Angelescu   „Exercitii NATO pentru apărarea României”

”E doar otravă” – o nouă anchetă ”România, te iubesc!” – În Caraș Severin, o bombă ecologică e pe cale să explodeze

30 May 2021

Emisiunea România, te iubesc! ne aduce în prim-plan duminică, de la 18:00, un subiect care, de-a lungul mai multor ani, a fost urmărit de echipă, iar investigațiile au arătat un sistem putred, cu funcționari iresponsabili. „E doar otravă' – o anchetă de Cosmin Savu.

Consecințele închiderii multor ramuri industriale au fost catastrofale pentru comunități întregi – atât din punct de vedere economic, social, dar si al poluării și impactului asupra sănătății românilor. În judetul Caraș-Severin o bombă ecologică e pe cale să explodeze și să pună România, din nou, pe o hartă a rușinii. În urma unei exploatări de cupru au rămas zeci de hectare de steril, un praf nisipos care, în zilele uscate cu vânt puternic, se întinde până în Serbia.

„Am pierdut un proces la Curtea Europeană de Justiție pe acest subiect și ne-am asumat că rezolvăm obligațiile de mediu, s-au cheltuit aproape 1,7 milioane de euro pentru o instalație care să ude praful, dar pe care nimeni din ministerul Economiei nu vrea să o ia. Autoritățile și-au plasat ani de zile responsabilitatea – de la ministerul economiei la ministerul mediului. Nimeni nu a vrut să ia nicio decizie, nici acum de altfel nu există pic de responsabilitate. Prostie, nesimțire, indolență, totul se transformă în bani. Pentru că vom plăti amenzi, iar amenzile le vom plăti noi, cu toții', a spus Cosmin Savu.

Problema a rămas… în aer, iar oamenii riscă să se îmbolnăvească de la praful plin de substanțe dăunătoare organismului uman.

Exerciții NATO pentru apărarea României

Zeci de mii de trupe NATO, cu tancuri, avioane și elicoptere, se află în această lună în România unde au loc unele dintre cele mai complexe exerciții militare din ultimii ani. Tot duminică, de la ora 18:00, Paul Angelescu ne va prezenta cum arată antrenamentele forțelor speciale române.

„Contextul e tensionat la Marea Neagră, după ce Rusia a făcut mișcări de trupe fără precedent, iar occidentul s-a temut de o nouă invazie a Ucrainei. Este simulată intervenția militarilor din zeci de țări în cazul aplicării articolului 5 al tratatului NATO, adică în caz că suntem atacați. Echipa „România, te iubesc!” a primit acces și a filmat antrenamentele forțelor speciale române cu trupele americane ale Navy Seals, trupe de elită, dar și un Asalt Aerian cu zeci de elicoptere', a spus Paul Angelescu.

Nu ratați duminică, de la 18:00, cele două anchete marca România, te iubesc!

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare