; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Politica si delicateturi cu Joseph Hadad_9323

„Politică şi delicateţuri” revine cu un nou sezon. Primul invitat este maestul bucătar Joseph Hadad

22 March 2018

În deschiderea sezonului cu numărul 9 „Politică şi delicateţuri', poetul Mircea Dinescu vrea să-şi impresioneze invitatul, pe maestul bucătar Joseph Hadad, cu un „şalău pictat'. Vedem dacă reuşeste duminică, ora 15.30, la „Politică şi delicateţuri' de la TVR 1 şi TVR+.

 

La început de sezon „Politică şi delicateţuri', în bucătăria lui Mircea Dinescu vine renumitul chef Joseph Hadad. „Politică şi delicateţuri' debutează duminică 25 martie, cu o întâlnire a chefilor, pe care o urmărim tot la aceeaşi oră, 15.30, la TVR 1 şi TVR+.

 

„De obicei nu am emoţii, dar când inviţi un maestru bucătar cum e Hadad, m-am gândit să îl impresionez', mărturiseşte poetul, care a inventat ad-hoc o reţetă de file de şalău de Dunăre, amestecat cu ardei Capia copţi, baby spanac aşezat pe vinete şi dovlecei traşi la tigaie, operă pe care a botezat-o „şalău pictat'.

 

Îmbrăcat în halatul său de bucătar, chef Hadad se aştepta să gătească, nefiind obişnuit ca altcineva să prepare mâncarea pentru el. Dar Dinescu jonglează atât de rapid cu ingredientele încât musafirul său nu apucă nici să-şi dea seama ce urmează să-i prepare gazda.

 

Chef Hadad se declară uimit de secretele poetului: de faptul că pune în preparat zeamă de portocală, de folosirea dulceţii de ardei iute şi de ingredientul surpriză – cătina păstrată în miere.

 

În cramă, cei doi gustă din bucate, ascultă muzica tarafului de la Vărbilău, iar chef Hadad povesteşte cu farmec şi umor despre începuturile lui în România. Ocazie cu care îi şi oferă gazdei cartea sa de bucate, „În bucătăria lui Joseph'. Impresionat de invitatul său, Dinescu îl ascultă cu mare plăcere: „E un om generos pentru că e sigur pe ceea ce face, profesionalismul se simte, are un soi de modestie calmă şi fină care poate să explodeze într-o farfurie'. Nici Hadad nu se lasă mai prejos: „M-am simţit ca acasă. La noi, am învăţat de la tata că în viaţă, în primul rând trebuie să fii om şi Mircea este în primul rând OM, şi apoi poet şi bucătar'.

 

Nu rataţi întâlnirea dintre doi oameni pe care îi leagă o mare pasiune – arta culinară – duminică, 25 martie, de la 15.30, la TVR 1 şi TVR+.  

 

 Vezi galeria foto >
Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare