; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Politica si delicateturi cu Valentin Teodosiu5

„Politică și delicatețuri”. Mircea Dinescu îl are invitat special pe actorul Valentin Teodosiu

01 November 2019

 

A jucat în 86 de filme şi şi-a pus viaţa pe tavă în cartea autobiografică „Un clovn pentru eternitate'. Duminică, 3 noiembrie, actorul Valentin Teodosiu este invitatul lui Mircea Dinescu la Cetate, într-o ediţie de neuitat „Politică şi delicateţuri'. La TVR 1, de la 14.30.

 

Prima duminică de noiembrie îi găsește pe Mircea Dinescu și pe invitatul său, actorul Valentin Teodosiu, pe malul Dunării, la Cetate. Sub un soare blând, de toamnă târzie, Dinescu încinge grătarul, toarnă vin în pahare şi se apucă, împreună cu musafirul său, de gătit.

De această dată poetul învelește în foi de varză câteva bucăți de creier și de ficat de porc, le asezonează cu celebrul său amestec de portocale și le așază pe grătar. Și pentru că mâncarea iese întotdeauna mai bună când cântă cineva, Dinescu l-a invitat pe Constantin Gaciu i taraful de la Iancu Jianu să înveselească atmosfera.

Încântat de ideile culinare ale poetului, relaxat și pus pe șotii, Valentin Teodosiu povestește momente amuzante trăite împreună cu mari actori ai scenei românești. După ce rulourile sunt gata, cei doi se aază pe malul Dunării, cu un pahar de vin alături și înconjurați de căței somnoroși, iar poveștile pline de umor încep să curgă.

Actorul Valentin Teodosiu îi oferă poetului cartea sa autobiografică, Un clovn pentru eternitate și audiobook-ul cu același nume, dar ne i povestete despre fiicele sale, despre filmele și piesele de teatru în care a jucat, despre rolurile memorabile și oamenii cheie pe care i-a întâlnit de-a lungul vieții.

Așadar duminică, 3 noiembrie, la TVR 1, de la 14.30, nu rataţi o întâlnire de neuitat nu doar cu un actor, ci cu o întreagă lume, purtătorul amintirilor unei generații de aur a filmului și teatrului românesc.

 

Despre Valentin Teodosiu:

S-a născut pe 17 septembrie 1953, la București, iar în 1978 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică. Debutează pe scena teatrului Nottara în 1977. A jucat în 86 de filme. Din 1995, este vocea postului Pro TV. În 2006 a publicat cartea autobiografică Un clovn pentru eternitate

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare