Mircea Dinescu îşi răsfaţă invitatul cu un crap de Dunăre şi carne de raţă, în ediţia din 13 decembrie a emisiunii, difuzată de la ora 16.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.
Mircea Dinescu îşi răsfaţă invitatul cu un crap de Dunăre şi carne de raţă, în ediţia din 13 decembrie a emisiunii, difuzată de la ora 16.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.
Din întâlnirea a două personalităţi puternice, doi artişti plini de umor şi de spirit, nu se puteau naşte decât o emisiune de neuitat şi câteva feluri de mâncare absolut delicioase. Acestea sunt argumentele cu care Mircea Dinescu ne convinge să stăm în faţa micilor ecrane şi în această duminică după-amiază, când invitatul său la “Politică şi delicateţuri” este „vocea” Pro TV, cunoscutul actor Bebe Cotimanis. Emisiunea poate fi văzută pe 13 decembrie, de la ora 16.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.
Dinescu deschide „recitalul culinar” cu o jumătate de crap de Dunăre, pe care îl prăjeşte uşor în tigaie, împreună cu legume, iar mai apoi îl bagă la cuptor, nu înainte de a-l stropi din belşug cu vin de la Cetate. Poetul continuă cu o raţă mută, pe care o prepară cu praz şi măsline, dar şi cu dulceaţă de ardei iute şi zeamă de portocală. În bucătărie, Cotimanis se simte ca peştele-n apă şi îi dovedeşte gazdei sale că nu se pricepe doar la mâncat, ci şi la gătit şi că ştie să aprecieze o mâncare rafinată, la fel de bine cum se bucură şi de un vin bun.
Şueta din cramă este stropită, aşadar, de un vin pelin de la Cetate şi „condimentată” de muzica Tarafului de la Vărbilău, pe a cărui solistă Dinescu o alintă „Evora”, iar Cotimanis – „Nana Mouskouri din Vărbilău”. Cei doi deapănă amintiri şi aduc în prezent anecdote şi întâmplări pline de haz. Cu această ocazie, Bebe Cotimanis mărturiseşte cum, la una dintre probele pentru admiterea la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, a recitat o poezie aparţinând lui Mircea Dinescu, „Elegie la trenurile reci”, poezie pe care şi-o reamintesc şi o recită împreună.
Pe scurt, duminică vedem la TVR 1 şi TVR HD o nouă emisiune marca Mircea Dinescu, în care poezia şi savoarea bucatelor se amestecă într-o proporţie ideală cu dialogul sprinţar şi umorul de calitate.