; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Planeta Tokio

30 November 2009

4797mareAglomeratia din Tokio a atins cote alarmante, capitala nipona conducand detasat in topul celor mai populate metropole ale lumii. Japonezii au gasit tot felul de solutii neconventionale pentru a rezolva lipsa acuta de spatiu.

Alaturi de Londra si New York, Tokio este unul dintre marile centre financiare ale lumii. Acest titlu a atras ca un magnet oamenii dornici de o viata mai buna, capitala Tarii Soarelui Rasare devenind cea mai dens populata metropola din lume in 2005.

Solutii pentru lipsa spatiului
Cei 35 de milioane de locuitori ai metropolei au gasit metode neobisnuite pentru a rezolva probleme precum traficul, aglomeratia si lipsa spatiului in general. In majoritatea statiilor de metrou exista angajati a caror principala sarcina este sa impinga pasagerii in tren. Oamenii de afaceri care nu mai vor sa treaca pe acasa dupa o zi lunga la birou dispun de o alternativa mai ieftina decat pretul taxiului. Ei se pot caza in “hoteluri-capsula”, ale caror camere au aproximativ 1,25 metri inaltime, 2 metri lungime, sunt prevazute cu un televizor si conexiune wireless la Internet. Tot din lipsa de spatiu, unul din 5 locatari ai apartamentelor din Tokio nu dispune de o baie privata, fiind nevoit sa foloseasca una dintre baile publice puse la dispozitie de autoritati. In asemenea conditii, animalele de companie pot fi considerate un lux, dar pragmatismul japonezilor a adus o noua abordare. Oricine poate plati pentru a petrece timp cu necuvantatoarele care traiesc in micile gradini zoologice din metropola asiatica.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare