; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Piesa de teatru „Visul unei nopți de iarnă” (de Tudor Mușatescu), în programul TVR din acest weekend (3)

Piesa de teatru „Visul unei nopți de iarnă” (de Tudor Mușatescu), în programul TVR din acest weekend

22 February 2018

Spectacolul „Visul unei nopți de iarnă' de Tudor Mușatescu, în regia lui Silviu Jicman, care a avut premiera în noaptea de revelion a anului trecut, revine la tv în acest weekend.

Piesa va putea fi urmărită pe TVR Internaţional, sâmbătă, 24 februarie, la ora 18:00, respectiv pe TVR 3, duminică, 25 februarie, la ora 20:00.

 Vezi galeria foto >

În distribuție îi puteți regăsi pe Vlad Zamfirescu, Diana Roman, Marian Râlea, Daniela Nane, Silviu Biriş, Adrian Titieni, Tania Filip, Georgiana Saizescu și Cristi Jicman. 

Iată ce a declarat regizorul despre realizarea acestui spectacol ce a constituit o adevărată provocare :

  • „Am plecat de la o altă premiză, mai profundă şi anume că iubirea dintre oameni înseamnă foarte multă energie. Şi ea merge dincolo de moarte. Mi-am propus să încep cu un flashback al unei vârstnice care memorează la fiecare început de an noaptea când şi-a întâlnit iubitul, care apoi a părăsit-o foarte repede. Am făcut acest salt în timp al acestei persoane care îşi aşteaptă reîntâlnirea cu iubitul. E o aşteptare care se şi întâmplă în finalul teleplay-ului. Mi-am imaginat un fel de staţie de tramvai în care se întâlnesc cei doi. El e tânăr iar ea, în momentul întâlnirii,  întinereşte. E vorba şi despre aşteptarea de ani de zile a eroinei. E o trecere între lumi. Dragostea ne înalţă într-un alt spaţiu. Asta se concretizează încă din prima imagine a spectacolului. E prima imagine pe care am văzut-o când am început lucrul.”
  • „A fost o provocare pe care am acceptat-o. În primul rând de la directorul de departament, Demeter Andras, care mi-a propus să iau acest text montat anterior de Dan Necşulea, cu Florin Piersic şi Rodica Mandache. Nu m-a mai interesat să se întâmple în anii ‘30. Ci în noaptea dintre 43 şi 44. Războiul încă nu se simţea. Am vrut să vin cu ea în zilele noastre.”
  • „Pe măsură ce am adaptat textul, am descoperit personaje şi scene la care Dan Necşulea a renunţat în varianta din anii 80. Întreaga poveste este actuală. Problematica e reală şi actuală.”
  • „Am avut un vis în care eram pus în situaţia în care reuşeam să ies din mulţimea de lucruri mici, fleacuri meschine ale acestei lumi care ne macină inutil viaţa şi să plutesc într-un spaţiu în care lucrurile importante din viaţă primau. Cu siguranţă, fiecare dintre noi, când ne întâlnim cu marea iubire, ne înălţăm. Iubirea ne înalţă.'  (Silviu Jicman)

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare