Într-atat de mult încât presa internațională scrie deja că Phoebe Dynevor și Regé-Jean Page ar forma un cuplu. Însă Regé-Jean Page a dorit să lămurească bârfele și să precizeze că este vorba doar de o chimie pe micile ecrane:
„Cred că tot ceea ce trebuie să știi este pe ecrane. De asta vă prezentăm așa frumos povestea. Toate scânteile pe care le vedeți între noi vin din superbele scenarii pe care le-am primit, așa că eu cred că acest material regizat este mai mult decât suficient”, a declarat Regé-Jean Page, care a cucerit milioane de inimi cu interpretarea rolului lui Simon Basset, Ducele de Hastings.
Ecranizare a scrierilor Juliei Quinn, absolventă de Istoria artei la Harvard, povestea creată de Chris Van Dusen (care a colaborat cu Shonda Rhimes la „Anatomia lui Gray’ și „Scandal’) este plasată în perioada Regenței, la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Cu o abordare necovențională, care demontează inteligent clișeele producțiilor de gen, povestea nu este însă un tablou static de epocă, ci un studiu sclipitor și amuzant al naturii umane.
Concentrat pe debutul în societate al lui Daphne, cea mai mare dintre fiicele familiei aristocrate Bridgerton, cu opt copii (botezați în ordine alfabetică: Anthony, Benedict, Colin, Daphne, Eloise, Francesca, Gregory și Hyacinth), serialul debutează cu o radiografie irezistibilă a ritualurilor sociale de salon. Balurile la care tinerele fete sunt introduse în societate devin un insolit portret de grup, alcătuit din mame impozante care vin să-și prezinte fiicele la curte, în speranța că acestea își vor găsi pretendenți până la sfârșitul sezonului. Cu mamele pe post de neobosiți agenți de PR, împingându-și în față chiar cele mai lipsite de fotogenie odrasle și cu regina pe post de scanner performant al defectelor acestora debutează și primul sezon (cu opt episoade) din „Bridgerton’. De aici, totul se transformă într-un spectacol vivace, în care și vânătorii, și vânatul știu prea bine regulile, dar le acceptă cu cât umor și grație poate fiecare. Peste ritualurile sociale care transformă tinerele fete în pradă evaluată după cele mai meschine criterii se suprapune ochiul necruțător al enigmaticei Lady Whistledown (vocea lui Julie Andrews), care comentează totul într-o broșură de scandal ce constituie deliciul întregii curți și pe care regina o devorează la micul dejun.