; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Petru Buiuca stă departe de cratiţă de Sărbători

19 December 2012

Câştigătorul primului sezon “MasterChef” nu are de gând să gătească absolut nimic de Crăciun. El va presa ştafeta tradiţionalismului şi o va lăsa pe mama lui să “îşi facă magia”.

“Nu ai cum să faci mâncare mai bună de Crăciun ca a mamei tale. Sunt sigur că nici măcar Jamie Oliver sau Gordon Ramsay nu ar avea curajul să mă contrazică. Oricât de buni suntem la gătit, mamele noastre ne vor depăşi, măcar de Sărbători”, a declarat Petru Buiuca.

Cu toate acestea, Petru recunoaşte că a avut şi tentative de a “revoluţiona” meniul de Sărbători, pe care a încercat, alături de mama lui, să le pună în practică. Rezultatul nu a făcut însă decât să-i întărească respectul faţă de tradiţie.

“Eu şi mama mea am încercat să ne modernizăm Crăciunul. Am eşuat total, cel puţin în crearea unui “reţetar” nou pentru această sărbătoare. Am încercat deserturi neobişnuite, şarlote sau spume. Am încercat să schimbăm cărnurile şi chiar să eliminăm faimosul porc din meniu. Dar reţetele noastre româneşti, tradiţionale au rămas…

Poţi să reduci cantitatea de grăsime, desigur. Poţi să alegi câte sarmale sau fripturi mănânci, dar nu pot renunţa la friptura clasică, sarmaua în foaie de varză murată în casă sau răcitură”, a spus Petru, care îşi va petrece Sărbătorile alături de familia sa, în Constanţa.

 

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare