; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

“Peripluri culinare” (TV Paprika) te invită în India, Maroc, Siria şi Grecia

08 July 2013

În iulie, TV Paprika îmbină călătoriile exotice cu diversitatea culinară. Între 8 şi 22 iulie, TV Paprika a pregătit un bloc special de programe. Urmăreşte-le de luni până vineri, între orele 19:30-22:30 şi în weekend, 20:00-22:30.

Bucătarul britanic Barry Vera, protagonistul seriei de emisiuni “Peripluri culinare” ne împărtăşeşte fascinanta cultură şi artă culinară din India, Maroc, Siria şi Grecia.

Pe parcursul celor trei serii, Barry se confruntă cu întâmplări noi, de neuitat. În India, acesta degustă deliciile surprinzătoare ale bucătăriei simple de pe stradă şi varietatea celei regionale. Odată ajuns în Maroc şi Siria, maestrul culinar are parte de experienţe inedite.

Grecia este o ţară care îi seduce pe călători să revină mereu. Acelaşi lucru păţeşte si Barry, care simte că nu se poate desprinde de tradiţiile, gastronomia şi stilul de viata al oamenilor de aici.

“Delicii din insule”: Filipine, Indonezia, Vanuatu

Renumitul bucătar din Sydney, Peter Kuruvita, se aventurează în unele dintre cele mai fascinante comunităţi insulare din lume, din Filipine până în Indonezia, apoi în Vanuatu şi, în cele din urma, în Insulele Cook. Emisiunea “Delicii din insule cu Peter Kuruvita” prezintă o varietate de preparate specifice fiecărei insule.

Pornind din provincia Yunnan din China, Luke ne conduce pe străzi periferice şi traversează versanţi pentru a găti felurile de mâncare care, de secole, stau la baza tradiţiilor şi a comunităţilor. “Pe fluviul Mekong cu Luke Nguyen” este emisiunea în cadrul căreia Luke explorează modul în care se integrează mâncarea în numeroasele culturi etnice din Myanmar.

În opinia lui Rick, nimeni nu prepară peştele cu mai mult respect ca un spaniol veritabil. Tot ei, spune Rick, ştiu să pregătească şi cele mai bune preparate la grătar. Acum acesta străbate ţara în lung şi-n lat, într-o dubiţă veche, pe cărări nebătătorite, pentru a descoperi spiritul autentic al gastronomiei spaniole, pe care îl face cunoscut în cadrul emisiunii care îi poartă numele,  “Rick Stein – Spania“.

Thomasina Miers, personajul central din “Mâncarea mexicană în varianta uşoară” ne învaţă cum putem să depăşim teama de a încerca să preparam reţete de origine mexicană.

Aflat într-o continuă căutare de produse şi ingrediente locale proaspete, pe James Martin îl vom revedea în show-ul “James Martin pe malul Mediteranei“.

Urmăreşte între 8 şi 22 iulie, blocul special de programe, de la TV Paprika. De luni până vineri, între orele 19:30-22:30 şi în weekend, 20:00-22:30.

o    Peripluri culinare: India

o    Peripluri culinare: Maroc şi Siria

o    Peripluri culinare: Grecia

o    Delicii din insule cu Peter Kuruvita

o    James Martin pe malul Mediteranei

o    Pe fluviul Mekong cu Luke Nguyen

o    Mancarea mexicană în varianta uşoară

o    Ramsay – Marea evadare, seria 1

o    Rick Stein – Spania

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare