; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Snowden_afis web

Pelicula „Snowden”, cu Joseph Gordon-Levitt, ajunge la cinema vineri

15 November 2016

„Snowden', povestea fostului agent CIA și NSA ale cărui dezvăluiri în mai 2013 au produs frisoane în lumea serviciilor secrete, văzută de regizorul Oliver Stone, vine pe ecranele noastre din 18 noiembrie, fiind distribuit de Independența Film.

snowden_afis-web

Rolul lui Edward Snowden este interpretat de Joseph Gordon-Levitt („Inception', „The Dark Knight Rises', „Looper', „500 Days of Summer').

Filmul a avut premiera anul acesta la Festivalul Internațional de Film din Toronto, pe 9 septembrie. În cinematografele din SUA a intrat o săptămână mai târziu.

 

Trailer:

 

În film veți mai recunoaște o serie de actori celebri: Nicolas Cage (care nu credem că mai are nevoie de vreo prezentare), Shailene Woodley (Divergent, Insurgent, The Descendants), Melissa Leo (Oblivion, The Equalizer, The Big Short), Zachary Quinto (Spock din Star Trek, Margin Call, Hitman: Agent 47 și din serialele CSI, 24, The Agency, Six Feet Under) și, nu în ultimul rând, Tom Wilkinson (Batman Begins, Shakespeare in Love, The Grand Budapest Hotel, Mission: Impossible – Ghost Protocol, RocknRolla, The Full Monty).

[Not a valid template]

Oliver Stone – subiecte controversate

Regizorul american Oliver Stone a devenit renumit pentru abordarea de-a lungul timpului a unor teme dintre cele mai controversate. Platoon (1986) este despre războiul din Vietnam, Natural Born Killers (1994) – despre o pereche de psihopați, criminali în serie, Any Given Sunday (1999) – despre viața mai puțin știută a vedetelor sportive din vremurile noastre.

De asemenea, a fost producător pentru: JFK (1991), cazul asasinării lui Kennedy, Nixon (1995) – controversatul președinte al SUA, demisionar în urma scandalului Watergate, sau The People vs. Larry Flint (1996) – cazul patronului revistei Hustler, ajuns apărător al libertății de exprimare în SUA.

Oliver Stone are în palmares trei premii Oscar (și patru nominalizări), pentru 'Cel mai bun regizor' – Platoon (1986) și Born on the Fourth of July (1989), precum și pentru 'Cel mai bun scenariu' – Midnight Express (1978).

Edward Snowden – Most Wanted!

În 2013, Edward Snowden, agent secret al CIA și ulterior al NSA, își părăsește definitiv postul împreună cu un mare volum de documente referitoare la programele de supraveghere și spionare derulate de serviciile americane, programe despre care nici măcar Congresul nu avea cunoștință (sau nu oficial).

Zboară la Hong Kong, unde predă o mare parte din documente unor jurnaliști britanici. (În urma acestor întâlniri, în 2014 apare Citizenfour – Oscar pentru cel mai bun film documentar).

Apoi cere azil politic la Moscova, unde se află și în ziua de azi.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare