; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Frizerul de câini_photo still

Pelicula „Frizerul de câini”, care intră din 25 ianuarie la cinema, susţine câinii abandonaţi

18 January 2019

„Frizerul de câini' („Dogman'), noul film al regizorului italian Matteo Garrone („Gomora', 2008), intră în cinematografele românești din 25 ianuarie și își propune să susțină câinii abandonați, care și-au găsit refugiu în casa proprie a Florielei Grapini. Husse România se alătură cauzei ca partener al distribuției filmului în România, donând hrană pentru câini, pentru o masă, la fiecare bilet vândut în cinema. Acțiunea va acoperi toate proiecțiile din țară, astfel încât toți spectatorii din București și celelalte orașe pot face o diferență.

Adăpostul în cauză este chiar casa Florielei Grapini, care timp de 10 ani salvează câini abandonați în afara Bucureștiului, pe marginea șoselelor dintre localități. Domiciliul Florielei se află în afara capitalei și datorită curții spațioase poate acomoda cei peste 130 de câini care au nevoie de ajutor în prezent. Animalele sunt îngrijite corespunzător fiind hrănite constant, vaccinate și beneficiind de controale veterinare periodice. De-a lungul timpului, cu ajutorul Florielei, aproximativ 200 de câini și-au găsit stăpân.

Adăpostul independent al Florielei nu este susținut de nicio asociație, de aceea, Husse România va dona câinilor de aici hrană la fiecare bilet vândut la Frizerul de câini. Husse este o companie suedeză înființată în 1987 în Stockholm.

Avanpremierele filmului vor avea loc la Cinema Elvire Popesco, sâmbătă, 19 ianuarie de la ora 18.30 (în cadrul Oscar Weekend) și miercuri, 23 ianuarie, de la 20.30.

„Frizerul de câini' a fost nominalizat pe 9 ianuarie la premiile BAFTA pentru Cel mai bun film într-o limbă străină, aflându-se din nou în competiție cu filme precum „Cold War' („Războiul Rece'), „Roma', „Shoplifters' („O afacere de familie') și „Capharnaüm'. Premiile vor fi acordate joi 10 februarie la Londra.

Filmul a câștigat anul trecut la Cannes Premiul pentru „Cel mai bun actor' (Marcello Fonte) și Premiul pentru „Cel mai bun ansamblu canin, Palme Dog'.

Producţia spune povestea lui Marcello, un simpatic și caraghios frizer de patrupede, care își completează veniturile de la salonul canin la care lucrează vânzând și ceva droguri doar din când în când. Când Simoncino, client fidel de al lui Marcello și fost boxer, e eliberat din pușcărie, cartierul ia foc, iar Marcello se vede nevoit să îi sară în ajutor. Gândind că poate ține bestia în frâu, Marcello se alătură violentului său tovarăș cu devotamentul unui câine credincios care își urmează orbește stapânul. Hotărât să-și ia revanșa după ani îndelungi de umilințe și frustrări – Marcello își face un plan de răzbunare care îl ia până și pe el prin surprindere.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare