; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Pe 10 februarie, apare la Editura Nemi cartea „Cum să ți dresezi dragonul” (coperta)

Pe 10 februarie, apare la Editura Nemi cartea „Cum să-ți dresezi dragonul”

01 February 2017

„Cum să-ți dresezi dragonul', de Cressida Cowell, apare la editura Nemi de carte pentru copii în această lună. Seria a început în 2003, iar ultima carte publicată e din 2015. Romanul care începe povestea lui Sughiț și a dragonului său știrb se recomandă copiilor de peste 7 ani.

Un adevărat fenomen de popularitate printre copii și părinți, deopotrivă, vândute în peste 7 milioane de exemplare în toată lumea, cărțile din serie au fost ecranizate în două filme și un serial de desene animate produs de DreamWorks. În 2019, o să apară al treilea film inspirat de ele.

Considerată deja un clasic al literaturii pentru copii, precum și o piatră de hotar din punct de vedere al imaginației și creativității, seria „Cum să-ți dresezi dragonul' are aventuri, umor, ilustrații comice, dar mai ales un mare potențial educativ.

 

Autoarea

Cressida Cowell este primul autor de cărți pentru copii care a primit premiul revistei „Philosophy Now' pentru Lupta împotriva Ignoranței, deoarece romanele din seria „Cum să-ți dresezi dragonul' le stimulează imaginația micilor cititori și îi face să mediteze la teme etice, politice și sociale, iar materialele auxiliare sau activitățile care se pot inspira din carte sunt nenumărate. Cressida Cowell a crescut în Londra și pe o mică insulă, aproape nelocuită, de pe coasta de Vest a Scoţiei unde și-a petrecut timpul scriind povești, pescuind și căutând dragoni. Era convinsă că pe insulă trăiau cu adevărat dragoni și, de atunci, a rămas fascinată de ei. Acum locuieşte în Londra cu soţul ei, Simon, cu fiicele Maisie şi Clementine, şi cu două pisici, Lily şi Baloo.

 

Povestea

Sughiț Strașnicul Stavrid al III-lea, formidabil luptător cu sabia și îmblânzitor de dragoni, a fost cel mai mare erou viking care a existat vreodată. El va reuși să treacă de Programul de Inițiere într-ale Dragonilor cu un dragon știrb și să se lupte cu Dragonus Maritimus Giganticus Maximus înainte ca acesta să devoreze toți vikingii de pe Insula Tontului.

 

Filmele

După primele două lungmetraje, „Cum să îți dresezi dragonul 3' urmează să ajungă pe marile ecrane, cel puțin în Statele Unite, pe 1 martie 2019. Asta-i vestea bună, vestea proastă e că Dean DeBlois, care face și regia și scenariul, a declarat că „How to Train Your Dragon' va fi o trilogie, așa că partea a treia va fi și ultima.

 

Ca să ne mai treacă din supărare, aveți aici trailer-ele primelor două părți.

 

„Cum să îți dresezi dragonul':

 

„Cum să îți dresezi dragonul 2':

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare