; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Paula Herlo

Paula Herlo: „Sunt mii de prunci sub tratament psihiatric, deși n-au dizabilități mintale…”

14 March 2019

Duminică, la România, te iubesc!, Paula Herlo ne arată neputințele unor copii din centrele de plasament, care sunt abandonați și sedați sistematic. 'Copilărie sub anestezie' este o anchetă care scoate la lumină defectele unui sistem pe care statul român încearcă să-l reformeze de 30 de ani, dar nu reușește.

„Sunt mii de prunci sub tratament psihiatric, deși n-au dizabilități mintale. Sistemul de protecție îi preferă liniștiți, cuminți. <> este o radiografie a sistemului de protecție a copilului, care se reformează de 30 de ani. 5000 de prunci trăiesc încă în centre mamut, unde domnește legea celui mai puternic. Mărturiile copiilor sunt șocante, iar imaginea unei fete care adoarme în timpul discuțiilor din cauza tratamentului e o dovadă că Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății trebuie să trimită echipe mixte de control, medici și asistenți sociali, în centre. Dacă o vor face sau nu, vedeți duminică de la ora 18:00, la România, te iubesc!', a spus Paula Herlo despre ancheta tulburătoare din această săptămână.

Copiii din grija statului sunt copiii nimănui? Aflăm duminică, la România, te iubesc!

Edițiile România, te iubesc! sunt disponibile integral pe protvplus.ro. Conținutul disponibil pe platforma PRO TV Plus poate fi embed-uit folosind linkul de iframe din platformă.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare