; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Paula Herlo salvează vieţi

11 January 2010

Reporterul Ştirilor Pro TV e omul din spatele campaniei „Avem viaţă în sânge' şi un jurnalist cu totul aparte. Pentru ea, rezultatele proiectelor nu se măsoară în audienţe sau trofee, ci în „mii de oameni bolnavi' care au o şansă de supravieţuire în plus.

Paula Herlo a venit anul trecut cu genul de iniţiativă la care ar trebui să viseze orice jurnalist: una care va îmbunătăţi vieţile a mii de oameni. Campania „Avem viaţă în sânge', demarată de Pro TV după ce Paula a vizitat Fundaţia Jose Carreras din Barcelona, ar putea conduce, în 2010, la conectarea Registrului Donatorilor Onorifici de Celule Stem din România la cel internaţional.
Astfel, tot în acest an, bolnavii de leucemie şi nu numai vor putea fi salvaţi chiar în România. Importanţa acestui demers merge dincolo de standardele de excelenţă ale jurnalismului, pe care Paula le-a depăşit cu o reţetă simplă: „îmi plac oamenii, îmi place să-i ascult, să le ascult poveştile, sunt empatică şi reuşesc să transmit ce simt pe teren în reportajele mele'.

„Cred în puterea informaţiei'
Recunoaşterea primită de campania „Avem viaţă în sânge' (printre care şi premiul special al juriului Premiilor TVmania 2009) păleşte în comparaţie cu impactul acestei iniţiative, care a venit „de nicăieri' pentru autorităţile de la noi. „Habar nu aveau că noi nu avem un astfel de registru şi nici că, prin înfiinţarea lui, nu numai că nu mai sunt nevoiţi să plătească tratamentul în străinătate, ci şi faptul că, folosind acele sume, pot salva în spitalele din România de trei ori mai mulţi bolnavi', explică Paula.
Ea continuă să urmărească evoluţia campaniei şi a Registrului: „În februarie ar trebui să fie funcţional şi să înceapă să ajute bolnavii de leucemie şi nu numai. Oricum, suntem cu ochii pe autorităţi şi nu le lăsăm să nu-şi respecte promisiunea'.

(Citiţi textul integral în revistă.)

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare