; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Pasarea Rock_foto 1

Pasărea Rock, noua trupă a lui Mircea Baniciu, Josef Kappl şi Lipan Ţăndărică

09 January 2014

Pasarea Rock_foto 1Mircea Baniciu, Josef Kappl şi Ovidiu Lipan Ţăndărică sunt muzicieni prodigioşi care, ajunşi la vârsta maturităţii artistice, aleg cu înţelepciune să nu se rupă de trecut, ci să căute în experienţa comună a tinereţii, puterea şi forţa de a duce mai departe o poveste care a făcut legendă.

Anul acesta, Baniciu, Kappl şi Lipan prezintă Pasărea Rock, cel mai nou proiect muzical al celor trei. Deşi s-au mai întâlnit pe aceeaşi scenă în 2013 la diverse festivaluri sau evenimente muzicale, Baniciu, Kappl & Lipan vor susţine concertul de „investire' trupei Pasărea Rock în data de 25 martie 2014, la Sala Palatului, începând cu ora 19:00.

Spectacolul care va dura mai mult de două ore, va fi unul complet: lumini, sunet, scenografie şi costume deosebite, și va aduce în fața publicului și invitați speciali.

Proiectul este întregit de Vlady Cnejevici – clape, Teo Boar – chitară electrică, Marius Bațu – chitară acustică și backing vocal.

Invitat special: Mani Neumann, supranumit „violonistul diavolului', va condimenta spectacolul cu intervenţiile sale diabolice.

Repertoriul stabilit pentru spectacolul de la Sala Palatului include compoziţii de pe albumul Cantafabule; hituri din repertoriul lui Mircea Baniciu; piese reorchestrate, ce fac parte din prima operă rock simfonic românească, Meșterul Manole, care a avut premiera mondială la finele lunii noiembrie 2013, la Timișoara.

Acestora li se adaugă noi piese rock cu influenţe din folclorul universal, compuse special pentru acest proiect și care combină sunetul anilor 70, cu soundul secolului 21, trecând prin filtrul personal al fiecăruia dintre cei trei muzicieni.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare