Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

FOTO: Păpuşile Muppets revin în forță la cinema

9 January 2012

Marionetele revin pe marile ecrane în filmul „Păpuşile Muppets', din 13 ianuarie, ocazie tocmai bună pentru a recapitula călătoria lor lungă şi plină de succes în domeniul entertainmentului.

La 12 ani de la lansarea ultimului film cu păpuşile Muppets (şi 56 de la apariţia lor), acestea revin pe marile ecrane din întreaga lume, cu o nouă poveste, în care trupa se reuneşte pentru a salva de la dărâmare Studiourile Muppets, cu ajutorul lui Gary (Jason Segel, co-scenaristul peliculei şi mare fan Muppets) şi a iubitei lui, Mary (Amy Adams). Marionetele mânuite de păpuşari iscusiţi le-au fost alături multor generaţii de copii, din anii 50 încoace, şi totul a început cu o haină de lână veche, aruncată la gunoi…

muppettonightcast

Picture 4 of 4

DUPĂ JIM HENSON. Din anii ’80 încolo, marionetele lui Henson au apărut într-un şir de proiecte TV care combinau animaţia cu live-action-ul, dar care nu au mai avut succesul de altădată. Divorţat de soţie în 1986, Henson a murit în 1990, la 53 de ani, de pneumonie, după anularea emisiunii „The Jim Henson Hour”. La ceremonia de înmormântare au fost prezente şi păpuşile Muppets, s-a cântat şi nimeni nu a purtat negru – conform dorinţelor lui Henson. Moştenirea lăsată de el nu a pierit: marionetele au revenit la TV în anii ’90, cu „Muppets Tonight” (foto) şi alte emisiuni, drepturile de proprietate ale Muppets fiind vândute de copiii lui companiei Disney în 2004 (însuşi Henson negociase cu aceştia, înainte de a muri).

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare