Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

FOTO: Păpuşile Muppets revin în forță la cinema

9 January 2012

Marionetele revin pe marile ecrane în filmul „Păpuşile Muppets', din 13 ianuarie, ocazie tocmai bună pentru a recapitula călătoria lor lungă şi plină de succes în domeniul entertainmentului.

La 12 ani de la lansarea ultimului film cu păpuşile Muppets (şi 56 de la apariţia lor), acestea revin pe marile ecrane din întreaga lume, cu o nouă poveste, în care trupa se reuneşte pentru a salva de la dărâmare Studiourile Muppets, cu ajutorul lui Gary (Jason Segel, co-scenaristul peliculei şi mare fan Muppets) şi a iubitei lui, Mary (Amy Adams). Marionetele mânuite de păpuşari iscusiţi le-au fost alături multor generaţii de copii, din anii 50 încoace, şi totul a început cu o haină de lână veche, aruncată la gunoi…

jimhenson-reclame

Picture 2 of 4

PĂPUŞILE LA PUTERE. Henson şi păpuşile create de el au apărut, în anii ’60, la diferite emisiuni TV celebre (ca „The Ed Sullivan Show”), în reclame şi scurtmetraje, iar în 1963, familia Henson se muta la New York şi înfiinţa „Muppets, Inc.”. Jane s-a dedicat creşterii copiilor, iar Jim i-a angajat ca ajutoare pe scenaristul Jerry Juhl şi păpuşarul Frank Oz, colaborarea cu ei durând 27 de ani . După trei ani, Henson era angajat la emisiunea educativă pentru copii „Sesame Street”, unde păpuşile Muppets au devenit o constantă. În 1976, grupul se muta la Londra, unde făcea emisunea „The Muppet Show” (până în 1981), respinsă de publicul american, care considera că aventurile păpuşilor Muppets se adresează doar copiilor.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare