; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

FOTO: Păpuşile Muppets revin în forță la cinema

09 January 2012

Marionetele revin pe marile ecrane în filmul „Păpuşile Muppets', din 13 ianuarie, ocazie tocmai bună pentru a recapitula călătoria lor lungă şi plină de succes în domeniul entertainmentului.

La 12 ani de la lansarea ultimului film cu păpuşile Muppets (şi 56 de la apariţia lor), acestea revin pe marile ecrane din întreaga lume, cu o nouă poveste, în care trupa se reuneşte pentru a salva de la dărâmare Studiourile Muppets, cu ajutorul lui Gary (Jason Segel, co-scenaristul peliculei şi mare fan Muppets) şi a iubitei lui, Mary (Amy Adams). Marionetele mânuite de păpuşari iscusiţi le-au fost alături multor generaţii de copii, din anii 50 încoace, şi totul a început cu o haină de lână veche, aruncată la gunoi…

hensonsamfriends

Picture 1 of 4

KERMIT ŞI PRIETENII LUI. În 1955, Jim Henson era student în anul I la Universitatea Maryland, unde a studiat economia, dar a avut şi ore de artă, unde a învăţat să realizeze păpuşi din diverse materiale. Mai lucrase cu marionete în liceu, când realizase păpuşi pentru o emisiune TV locală („The Junior Morning Show”), de la postul WTOP-TV din Hyattsville (Maryland). Alături de colega lui, Jane Nebel (care i-a devenit apoi soţie), a început să creeze marionete pentru emisiunea de cinci minute „Sam and Friends”, difuzată pe postul WRC-TV. Printre păpuşile realizate de cei doi din spumă, cauciuc şi diverse feluri de pânză (şi care acum se află la Muzeul Smithsonian) se număra şi Kermit, o şopârlă făcută de Henson dintr-o haină veche de lână turcoaz, pe care mama lui o aruncase la gunoi. Abia la sfârşitul anilor ’60, Kermit a devenit un broscoi verde aprins. „Sam and Friends” a fost un succes (fiind difuzat 6 ani la TV), dar Henson nu era sigur dacă vrea să facă din asta o carieră: după câteva luni petrecute în Europa, după absolvire, s-a căsătorit cu Jane (au avut cinci copii) şi s-a dedicat păpuşilor Muppets.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare