; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Oscars 2019

Pandemia de coronavirus schimbă regulile pentru gala Oscar de anul viitor

29 April 2020

Academia Americană de Film a anunțat că ceremonia de decernare a Premiilor Oscar va avea loc anul viitor, pe 28 februarie, așa cum era prevăzut, însă a făcut câteva modificări în regulament, pentru a se adapta situației curente, în care lumea cinematografică a fost masiv afectată de pandemia de coronavirus.

Astfel, la categoria Cel mai bun film vor putea fi nominalizate și filme care au fost lansate numai pe rețelele de streaming, dat fiind că cinematografele sunt închise și probabil vor rămâne așa o lungă bucată de timp.

Anterior, filmele care erau lansate pe platforme trebuiau să intre în cinematografe măcar șapte zile înainte de streamingul online, pentru a se putea califica în cursa pentru Oscar.

„Până la modificări ulterioare, și doar pentru cea de-a 93 ediție a Premiilor Oscar, filmele care aveau planificată lansarea în cinematografe, dar au devenit mai întâi disponibile pe platformele de streaming, se pot califica la Cel mai bun film și alte categorii', au anunțat reprezentanții Academiei Americane de Film.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare