; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

TvMania

(P) Trucuri pentru cele mai frumoase poze cu smartphone-ul

25 June 2018

Fie că suntem pasionați de fotografie sau folosim telefonul mobil doar atunci când mergem în vacanță pentru a suprinde momente sau peisaje interesante, cu toții ne dorim să facem niște poze reușite. Numai că, de cele mai multe ori, acestea nu ies atât de bine precum ne-am dori. Tocmai din acest motiv, am pregătit mai jos o listă cu câteva trucuri pe care le poți folosi și tu!

 

Documentează-te despre regulile de bază ale fotografiei

Less is more' se aplică și în fotografie, așa că mai puțin înseamnă…mai mult. Chiar dacă nu toți avem înclinații sau ochi pentru poze, regulile sunt la îndemâna oricui. Trebuie doar să cauți informațiile potrivite, precum: încadrarea subiectului, lumina potrivită, cadrele sau focalizarea.

Se spune că, cel mai important aliat al fotografului este lumina, iar sfatul principal ar fi să facem cât mai multe poze afară, cu lumină naturală. Dacă vă doriți să surprindeți cadre unice, intervalele cele mai indicate sunt dimineața sau după-amiaza, spre apus. Cât despre oamenii care apar în poze, aceștia trebuie să fie cu privirea spre soare, spre lumină.

Aveți încredere în aparatul vostru

Având în vedere faptul că astăzi, smartphone-urile dispun de cât mai multe funcții, pozele făcute cu telefonul mobil pot fi mult mai reușite decât cele realizate cu aparatul. Sigur că, cu cât telefonul mobil este unul mai performant și cu o cameră mai bună, cu atât și pozele noastre vor fi mult mai frumoase. Dacă intenționați să vă achiziționați un nou smartphone și nu dispuneți de bugetul necesar, puteți lua în calcul creditul până primesti salariu, propus de Ferratum Money. Cu siguranță nu veți regreta alegerea făcută și veți avea ocazia să vă exersați talentul pentru pozele din următoarea vacanță.

Experimentează cu funcțiile telefonului

Smartphone-urile devin din ce în ce mai smart, iar asta se aplică și în cazul funcțiilor camerei foto. Joacă-te cu toate pentru a descoperi ce fac, dar fă asta înainte de plecare, pentru ca în vacanță să știi deja ce funcții să folosești pentru a obține fotografiile perfecte.

Inspiră-te de la alți fotografi

Având acces la internet, poți căuta diferite surse de inspirație. Caută alte poze realizate în destinația pe care urmează să o vizitezi, vezi care sunt cele mai bune unghiuri pentru a suprinde o clădire sau în ce zone se vede cel mai frumos apusul. Urmărește diverși bloggeri de turism sau pagini ale unor fotografi cunoscuți și inspiră-te din fotografiile lor.  

Folosește accesorii istețe

În momentul de față există numeroase accesorii pe care le poți folosi pentru a-ți îmbunătăți pozele și modul în care le faci. Selfie stick-urile au devenit din ce în ce mai populare, dar mai există și alte accesorii, de exemplu un trepied flexibil sau o telecomandă Bluetooth.

 

 

Fă multe poze pentru a le alege pe cele mai bune

Pentru că repetiția este mama învățăturii, cam așa se întâmplă și cu fotografia. Cu cât faci mai multe poze, cu atât vei avea din ce să alegi, pentru a fi sigur că sunt cele mai reușite. Încearcă să faci poze din diferite unghiuri, folosind mai multe funcții ale telefonului mobil, însă fără a-ți enerva partenerul de călătorie pentru că te oprești minute bune în fața unei clădiri.

 

Transpune atmosfera și specificul zonei în fotografii

Transpunerea atmosferei regăsită într-o anumită zonă este probabil cea mai frumoasă parte a fotografiilor realizate în călătorii. În fiecare zonă veți găsi ceva nou, iar în fiecare loc veți descoperi oameni care vă vor fascina. Astfel, trebuie să aduceți în fiecare forografie realizată câte puțin din aceste lucruri pentru a obține rezultate cât mai interesante. Pentru a surprinde specificul zonei în fotografiile voastre de vacanță, puteți începe prin realizarea unor portrete ale localnicilor, ale unor costume specifice, dar și ale mâncărurilor din acele locuri.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare