; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cupio to go

(P) Trucuri de la experți privind întreținerea unghiilor

28 October 2020

 

 

Indiferent de cum alegi să îți menții manichiura, sănătatea unghiilor e prioritară. Nu există proceduri complicate care nu pot fi puse în practică, ci doar lucruri esențiale, care te ajută să ai mereu unghii îngrijite, frumoase și sănătoase. Experții pun accentul pe câteva aspecte, fără de care sănătatea unghiilor ar putea avea de suferit. Este suficient să ai un kit de unghii complet pentru a putea aveă grijă de unghiile tale cu ușurință.

În primul rând, asigură-te că ai întotdeauna unghiile și mâinile curate. Poți folosi o periuță specială sau una de dinți cu ajutorul căreia să cureți ușor unghiile și zona din jurul lor. Nu tăia cuticulele căci acestea au rol de protecție. Dacă te deranjează, le poți împinge spre interior cu ajutorul unui bețisor de bambus. Și un aspect la fel de important: dezinfectează ustensilele de unghii înainte de utilizare. Fie că folosești o freză electrică pentru unghii, un instrument de cuticule, unghieră sau o altă ustensilă, este important să o dezinfectezi pentru a împiedica răspândirea bacteriilor.

PRODUSE PENTRU ÎNGRIJIREA UNGHIILOR

Chiar dacă există zeci de produse speciale pentru manichiură, unele dintre ele sunt mult mai importante atunci când vine vorba de sănătatea unghiilor. Așadar, iată ce produse recomandă experții să folosești:

  1. Kit unghii

Conținutul kit-urilor diferă, însă ar fi bine să alegi unul care include o pilă profesională cu ajutorul căreia să oferi unghiilor forma dorită, un tratament pentru unghii care are rolul de a le face mai rezistente, un base coat și un top coat. Base coat este o bază care se aplică pe unghii înainte de aplicarea ojei, care asigură o durată mai mare de rezistență a ojei pe unghii și o aderență mai mare a lacului de unghii. Top coat-ul este conceput pentru a garanta o prelungire a duratei de rezistență a ojei pe unghii. În plus, ajută la uscarea rapidă a lacului și formează un strat elastic, protector.

  1. Freză electrică pentru unghii

Freza electrică pentru unghii este foarte eficientă atunci când folosești ojă semipermanentă sau gel acrilic. Se foloseste ușor și are mai multe capete interschimbabile – pentru netezire, lustruire, pentru pilire sau/și pentru îndepărtarea calusului.

  1. Gel de unghii de la Cupio

Gelurile de unghii sunt mai rezistente decât ojele simple sau cele semipermanente. Cele de la Cupio au un grad ridicat de rezistență, sunt disponibile în mai multe culori și conțin substanțe care nu afectează deloc unghiile. Fiind atât de rezistente, sunt folosite în saloanele profesionale și de cele mai multe ori sunt preferatele tehnicienelor.

Îngrijirea unghiilor nu presupune un efort atât de mare, însă e importantă atât pentru sănătatea unghiilor, cât și pentru aspectul exterior. Folosind ustensile în mod corect și produse de calitate, te poți bucura de un aspect sănătos și elegant al unghiilor în fiecare zi. Nu uita să le menții curate și permanent hidratate.

Dacă ai pete pe unghii, ți se despică sau ai pielea în jurul unghiilor roșie ori umflată, înseamnă că unghiile tale nu sunt îngrijite corespunzător, acestea fiind semne de unghii cu probleme. Trebuie să schimbi cât de repede posibil modul de îngrijire și să fii mai atentă pe viitor la ce produse folosești!

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare