; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Im3rd media CbZ4EDP__VQ unsplash

(P) Tot ce trebuie să știi despre amenajarea dormitorului

08 January 2021

Camera intimă, unde ne trezim lângă persoana dragă sau ne pregătim pentru o nouă zi la birou, este dormitorul.

De aceea, pentru că ne petrecem destul de mult timp în acea cameră trebuie să-i acordăm atenția necesară, adică să o amenajăm în funcție de gusturi și stil. Ne dorim ca dormitorul să devină un spațiu în care ne putem relaxa după o zi grea sau să petrecem momente frumoase. Mai mult decât atât, acesta devine și spatiul în care noi alegem să ne retragem pentru a ne bucura de liniște și pace. De aceea, design-ul acestuia trebuie gândit în funcție de nevoile noastră. Dormitorul trebuie să conțină amprenta noastră personală și trebuie să avem grijă când alegem piese de mobilier. 

 

Uneori, mulți dintre noi tindem să optăm pentru mult prea multe piese de mobilier, astfel aglomerând camera și creând un spațiu dezordonat. 

 

Ce presupune mobila dormitor?

 

Cea mai importantă piesă de mobilier din dormitor este patul. Atunci când alegi un pat, trebuie să ai în vedere mai multe lucruri, printre care: spațiul pe care îl ai la dispoziție, materialul și salteaua pe care ți-o dorești. Când vorbim de materiale, putem găsi pentru a achiziționa paturi din:

  • lemn masiv
  • MDF
  • PAL
  • cu inserții din 100% poliester
  • cu inserții din catifea
  • cu inserții din imitație de piele

 

Atunci când vorbim despre spațiu, trebuie să ai grijă la dimensiunile patului pe care ți-l dorești:

 

  1. Pentru un spațiu mare: dacă ai suficient loc pentru a pune un pat de două persoane, atunci trebuie să alegi unul care să-ți satisfacă toate nevoile, dar în același timp, să aibă anumite caracteristici pe care ți le dorești. Poți opta pentru o anumită culoare sau chiar pentru un anumit material. Dacă îți dorești să dai un aer boem camerei, atunci trebuie să-ți iei un baldachin. Acesta este perfect pentru persoanele care își doresc să creeze o poveste în camera respectivă, dar care adoptă și un stil modern, neconvențional. Mai mult decât atât, dacă ești adeptul eleganței și rafinamentului, îți recomandăm să te orientezi către cele mai bune paturi tapițate.  Acestea sunt perfecte și devin mai mult decât o simplă piesă de mobilier, dând un aer elegant. Orice oaspete îți va admira modul în care acesta este lucrat și cum completează tot design-ul camerei. În funcție de preferințe, poți alege un pat cu tapițerie din catifea sau chiar din imitație de piele. 
  2. Pentru un spațiu mic: dacă nu dispui de mult loc în cameră, atunci trebuie să te orientezi către variante care sunt accesibile, dar și confortabile. Ține cont de faptul că patul și salteaua acestuia sunt cheia pentru un somn odihnitor. Dacă stai la garsonieră, poți opta pentru paturi pliante astfel încât să ai suficient spațiu să-ți desfășori activitățile de zi cu zi. Acestea vin în diferite mărimi și din diferite materiale, astfel încât tu să-l alegi pe cel potrivit stilului tău. 

 

Într-un dormitor, ai nevoie de spațiu de depozitare atât pentru haine, cât și pentru obiectele personale. De aceea, îți sugerăm să optezi fie pentru un dulap sau chiar pentru un dressing, în cazul în care dimensiunea camerei îți permite. Mai mult decât atât, ai nevoie de un spațiu în care să-ți ții obiectele personale, în cazul femeilor poate însemna produse de machiaj sau bijuterii. În orice dormitor, este nevoie și de o oglindă, astfel încât să vezi cum îți vine ținuta sau chiar să te aranjezi pentru o seară cu prietenii. Ține cont de culoarea parchetului și pereților atunci când îți alegi mobila. Îți sugerăm să începi să cauți și anumite obiecte decorative, precum tablouri, picturi sau statui de mici dimensiuni. Poți chiar să optezi pentru o bibliotecă de mici dimensiuni în care să-ți aranjezi cărțile favorite. 

 

Cu siguranță, sfaturile de mai sus, te vor ajuta să-ți creezi dormitorul mult dorit în care mereu te vei simți relaxat și liniștit.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare