; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Imagine

(P) Topul filmelor de aventură care merită văzute măcar o dată în viață

26 October 2020

Filmele de aventură reușesc tot timpul să ne trimită într-o atmosferă aparte, acesta fiind și motivul pentru care au atât de mult succes.

 

Iată, așadar, un top al filmelor de aventură care merită văzute măcar o dată în viață:

 

  1. The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) – Ultimul episod al seriei care a scris istorie pentru fanii filmelor de aventură s-a bucurat de un succes major. Încasările au trecut de 1.1 miliarde de dolari, iar The Return of the King ocupă locul 7 în topul celor mai bune filme, realizat de IMDB. Totodată, The Lord of the Rings: The Return of the King a câștigat nu mai puțin de 11 premii Oscar, făcând furori la gala din 2004. În plus, a mai câștigat 4 Globuri de Aur și 4 premii BAFTA. Pentru fanii filmelor de aventură, The Return of the King din seria The Lord of the Rings este un film ce nu trebuie ratat.

 

  1. Jumanji (1995) – Filmul de aventură care îl are pe Robin Williams în rolul principal a fost îndrăgit de milioane de copii și nu numai. Succesul la box-office a fost unul major pentru anul 1995, având în vedere că încasările s-au ridicat la aproape 263 de milioane de dolari. De altfel, succesul acestui film este redat și de faptul că din Jumanji a fost inspirată o franciză nouă, cu două filme apărute în 2017 (Jumanji: Welcome to the Jungle) și 2019 (Jumanji: The Next Level), iar un al treilea se pregătește să apară. De asemenea, compania NetEnt a decis în 2018 să lanseze un joc de cazinou online denumit Jumanji. Inspirat din filmul apărut în 1995, jocul ne introduce într-o lume de aventură, iar printre simboluri găsim leul, pelicanul, crocodilul, rinocerul, dar există și un bonus Board Game.

 

  1. Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (1980) – Considerat în continuare unul dintre cele mai bune filme ale seriei Star Wars, această producție regizată de Irvin Kershner are nota 8.7 pe IMDB. Filmul a câștigat un premiu Oscar pentru efectele sonore și a fost un succes major la box office. Astfel, la un buget de 33 de milioane de dolari, The Empire Strikes Back a avut încasări care au trecut de 550 de milioane de dolari. Chiar dacă la vremea apariției au existat și critici, New York Times prezentându-l ca un “film ușurel”, The Empire Strikes Back este considerat de fanii Star Wars un adevărat monument. Totodată, Star Wars a avut și multe continuări la fel de apreciate.

 

  1. Back to the Future (1985) – Aventurile lui Marty și Doc încă sunt difuzate de posturile TV din întreaga lume și le putem revedea anual și în România, atât la TV cât și pe Netflix. Acesta este primul episod al seriei “Înapoi în viitor”, care îl trimite pe Marty McFly în urmă cu 30 de ani, unde se reîntâlnește cu prietenul său excentric, Doc Brown. Back to the Future a câștigat un premiu Oscar și a avut încasări de peste 388 de milioane de dolari, la un buget de 19 milioane de dolari. Back to the Future a mai avut două continuări, care au apărut în 1989 și 1990. De asemenea, apoi au apărut desene animate, jocuri video și cărți de benzi desenate inspirate din acest film.

5. Indiana Jones and the Last Crusade (1989) – Filmul regizat de Steven Spielberg este considerat unul dintre cele mai bune din seria Indiana Jones. Iar distribuția este la înălțime, cu Harisson Ford, Sean Connery și Alison Doody. Acest film a câștigat un premiu Oscar și a avut încasări de 474.3 milioane de dolari, de zece ori mai mari decât bugetul producției. De asemenea, recenziile au fost pozitive.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare