Homepage  / Advertorial

(P) Tips&tricks: ce trebuie să știi despre aparatele auditive?

(P) Tips&tricks: ce trebuie să știi despre aparatele auditive?

de Redactia Tvmania

Ai început să ai probleme cu auzul, iar medicul ți-a recomandat să porți un aparat auditiv pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții? Înainte de a-ți începe căutările, indicat este să știi cel puțin câteva elemente despre astfel de dispozitive medicale. 

De exemplu, trebuie să iei în considerare faptul că există mai multe tipuri de aparate auditive și că ele pot funcționa pe bază de baterii sau pe bază de curent electric, dacă sunt reîncărcabile. Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi! 

În ce condiții trebuie să porți un aparat auditiv? 

Hipoacuzia reprezintă diminuarea acuității auditive și se manifestă prin modul în care percepi sunetele sau le transmiți. Mai mult, trebuie să ai în vedere faptul că există 2 tipuri de hipoacuzii: 

 

  • de percepție – de regulă, acest tip de hipoacuzie este cauzat de o leziune a cohleei, adică organul auzului, care se află în urechea internă. Printre motivele care pot conduce la apariția acestei boli se numără îmbătrânirea, traumatismele sonore (expunerea la peste 90 de decibel) sau administrarea anumitor medicamente ori fracturile de stanca; 
  • de transmisie – se manifestă prin diminuarea acuității auditive în urma unei afecțiuni de la nivelul auditivului extern, a urechii externe ori a urechii medii.

 

Controlul ORL, cea mai bună metodă de diagnosticare 

Pentru a afla exact care este condiția de care suferi, este important să mergi la medicul ORL-ist. Acesta îți poate face o timpanogramă sau o audiogramă. Ambele se prezintă sub forma unor grafice, pe care doctorul poate să le interpreteze. După ce afli diagnosticul, poți începe să cauți aparatul auditiv potrivit. 

Ce dispozitive medicale ai la dispoziție? 

În funcție de modul în care sunt concepute, aparatele auditive pot fi: 

    • retroauriculare – trebuie așezate în spatele urechii și funcționează pe bază de baterii. Nu uita să verifici întotdeauna când este momentul să înlocuiești bateriile, pentru a te asigura că folosești dispozitivul la capacitate maximă; 

 

  • intraauriculare – se numără printre cele mai moderne tipuri de aparate pe care le poți utiliza. Extrem de discrete și ușor de folosit, aceste dispozitive îți asigură confort și posibilitatea de a auzi foarte bine fără să faci niciun efort;
  • reîncărcabile – aceste aparate auditive pot fi încarcate la priză. Mai exact, seara, când te așezi în pat, poți pune dispozitivul la încărcat, iar dimineața va fi gata pentru a-l folosi. În același timp, trebuie să ai în vedere faptul că modelele reîncărcabile pot avea o autonomie de până la 72 de ore, ceea ce înseamnă că poți să pleci la drum lung fără să-ți faci probleme că la un moment dat nu vei mai putea auzi corespunzător. 

 

Accesorii potrivite pentru aparatele auditive 

Nu în ultimul rând, este recomandat să știi că există și accesorii moderne, cu ajutorul cărora îți poți maximiza experiența atunci când porți aparate auditive. Printre cele mai interesante se numără: 

  • smart connect – o telecomandă modernă, pe care o poți folosi pentru a ridica sau pentru a diminua volumul; 
  • Speech connect – este vorba despre un microfon pe care îl poate purta insoțitorul tău, dacă este cazul; 
  • smart transmitter – te ajută să direcționezi semnalele audio de la televizor sau tableta direct către aparatul tău auditiv. 

Fie că alegi să investești în aparate auditive clasice, retroauriculare sau intraauriculare ori preferi să alegi aparate auditive reincarcabile, viața ta se va schimba în bine cu siguranță! Interacțiunea cu cei dragi va fi mai ușoară și te vei putea bucura de muzică, dar și de toate sunetele dimprejurul tău! De la WeSound.ro poți comanda modelul potrivit oricând ai nevoie de el! 

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton