; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

34

(P) Stiluri de amenajare a livingului

29 April 2021

Confortul și relaxarea sunt indispensabile când vine vorba de living. Aceste elemente sunt redate cu ajutorul decorului și a stilului în care este amenajată încăperea. Amenajările interioare pot să se încadreze în numeroase stiluri, important este să îl găsești pe acela care ți se potrivește. Iată câteva stiluri de amenajare a livingului foarte populare în ultimii ani:

Stilul scandinav este potrivit pentru cei care apreciază simplitatea

Un stil foarte interesant și în același timp caracterizat de simplitate este stilul scandinav. Un living decorat în acest mod va oferi o atmosferă caldă și intimă prin piese de mobilier minimaliste și foarte puține decorațiuni. Pentru că acest stil de amenajare interioară nu permite încărcarea încăperii cu obiecte nefolositoare, trebuie să renunți la orice nu are o componentă practică. Dacă totuși vrei să îți pui amprenta în vreun fel, poți să decorezi pereții cu câteva imagini și culori interesante. Poți găsi tablouri pentru living pe vivre.ro, de diverse dimensiuni și în modele variate, care te pot ajuta să îți decorezi cu stil camera de zi.

Livingul în stil romantic este caracteristic locuințelor luxoase

În trecut, stilul romantic în domeniul designului interior era caracteristic aristocraților și familiilor înstărite. Odată cu trecerea timpului, acest stil a fost adaptat și s-au găsit soluții pentru a-l recrea și implementa, chiar și în locuințele moderne. În continuare stilul romantic rămâne un simbol al luxului și al opulenței. Este o combinație de forme și culori, texturi și materiale care ies în evidență. 

Stilul vintage sau retro pentru un memento din trecut

Într-un living decorat în stil vintage vei regăsi obiecte care spun povești din trecut. Când dorești să amenajezi livingul în acest mod, ai șanse mari să găsești decorațiuni superbe și potrivite în magazinele specializate pe această nișă. Poți așadar, cu produsele potrivite, să dai frâu liber imaginației și să accesorizezi camera într-un mod inedit. Globurile pământești, telefoanele vechi sau hărțile sunt doar câteva idei de decorațiuni pe care le poți integra într-un living amenajat în stil vintage. 

Livingul în stil rustic este călduros și primitor

Stilul rustic este și el foarte popular în designul interior. Livingul amenajat în acest stil creează o atmosferă autentică, tradițională. Lemnul, cărămida, lumina caldă, toate sunt elemente care invită la relaxare și odihnă. Acest stil amintește de casa bunicilor, însă este adaptat cerințelor moderne pentru a fi confortabil și practic.

Stilul clasic emană eleganță și rafinament în living

Stilul secolelor trecute a fost adaptat și recreat pentru a dezvolta o componentă utilă și în prezent. Un living amenajat în stil clasic are o atmosferă aparte datorită mobilierului masiv și a canapelelor și fotoliilor de dimensiuni mari, foarte confortabile. Dintr-un living clasic nu lipsesc operele de artă și accesoriile de dimensiuni mari – precum corpurile de iluminat sau alte obiecte de decor.

Stilul contemporan este caracterizat de încăperi de tip open space

Dacă vrei să unești livingul cu bucătăria și să creezi o încăpere de tip open space, stilul contemporan este cel potrivit. Acesta este diferit de stilul modern, deși se confundă de multe ori. Regulile de design sunt cu totul altele, stilul contemporan fiind definit de spațiu și nu de obiecte. Acest lucru înseamnă că accentul se pune pe alegerea culorilor și a formelor, în așa fel încât acestea să nu încarce, ci să creeze un spațiu aerisit și reconfortant. 

Stilul în care amenajezi livingul trebuie să se potrivească cu restul casei. Pune-te la curent cu tendințele, însă alege în așa fel încât să te regăsești în decor pentru a te bucura de clipele petrecute în living, încăperea în care petreci o mare parte din zi. Indiferent de stilul de design interior ales, personalizează spațiul în așa fel încât să îți poarte amprenta. Scopul final trebuie să fie amenajarea unui living confortabil și relaxant pentru toți cei dragi. 

Sursa foto: Vivre

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare