; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

DAY 1 201 (1)

(P) Spune ce te doare, ca să-ți spun ce tip de saltea ți se potrivește

29 August 2019

O saltea de calitate te poate ajuta să ai o stare de sănătate bună. În unele cazuri, medicamentele împotriva durerilor nici nu-și mai au rostul. Căci, la cea mai mică durere, primul pas pe care-l facem, în mod greșit, este să luăm ce credem de cuviință.

 

Senzație de arsură, înțepături, junghiuri ori apăsare… Nu e om care să nu sufere o durere de-a lungul vieții. Iar printre cele mai frecvente sunt durerile de cap, de spate, de burtă, de picioare. Mai dificil de exprimat, considerate rușinoase, însă tot des întâlnite, sunt acele dureri care apar în regiunea intimă. Deși par banale, astfel de dureri pot ascunde afecțiuni grave, ce nu trebuie tratate la întâmplare.

 

5 dureri ameliorate de o saltea de calitate

 

Iată ce pot ascunde cele mai frecvente dureri și de ce nu e bine să faci uz de automedicație:

 

1.Durerea de cap afectează peste 80% dintre adulţi. Poate fi resimţită ca o pulsaţie sau ca o presiune, pe o singură parte sau, pe ambele părţi ale capului sau în frunte. Bruxismul (scrâșnitul din dinți în somn) duce la cefalee cronică, migrene și dureri în zona tâmplelor. Și hipertensiunea arterială necontrolată poate fi o cauză, la fel ca și anemia sau afecțiunile oculare. În astfel de situații, o saltea confortabilă și o pernă de calitate pot face minuni.

 

2.Durerea de burtă nu e de neglijat. Când e continuă și creează disconfort de la nivelul abdomenului până la mijloc, poate fi vorba despre un anevrism de aortă. Și în cazul sarcomului gastrointestinal apar dureri abdominale difuze. Iar diagnosticul vine după un consult întâmplător. Mai poate fi vorba despre fibrom uterin, boli de ficat, de fiere sau de pancreas. După un control medical detaliat, o saltea moale cu strat din spumă cu memorie poate fi de mare ajutor.

 

3.Durerile de picioare sunt cauzate atât de slăbirea articulațiilor, cât și de varice, tromboze sau osteoporoză. Indiferent de situație, necesită tratament de specialitate. O saltea ortopedică, care stimulează circulația și susține greutatea corpului este de un real folos.

 

4.Durerile intime apar în regiunea anală sau vaginală. Fisurile anale se manifestă prin senzație de arsură sau usturime la defecare, iar durerea are o intensitate foarte mare. Netratate, fisurile duc la  infecții, abcese, fistule sau chiar stenoze, foarte greu de tratat. Durerea în timpul actului sexual sau la urinare poate ascunde boli transmisibile, infecții ale tractului urinar, vaginite microbiene, afecțiuni ale ovarelor sau uterine. Ai nevoie de o saltea antialergică, din categoria premium, care să nu permită transpirația abundentă în timpul somnului.

 

5.Durerea de spate poartă medical numele de lombalgie. Apare la orice vârstă și este foarte important să se stabilească diagnosticul corect înaintea unui tratament. Este durerea la nivel lombar, cu debut brusc sau în timp, care poate să iradieze dorsal, abdominal, fesier sau pe membrele inferioare. Medicul decide dacă este o problemă a coloanei vertebrale, o patologie renală sau altceva. O saltea ceva mai tare, dar confortabilă totodată, face minuni. În plus, o pernă care să susțină greutatea, răspândită egal pe suprafața saltelei, este de foarte mare ajutor.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare