; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Lenjerie de pat 3

(P) Secretul unui sejur de vis – ce detalii trădează o alegere potrivită pentru locația vacanței

25 October 2018

Însăși ideea de vacanță animă și ne face să ne antrenăm mintea pentru perioada ce va veni, una ce se presupune că aduce odihna mult așteptată. Doar că până la a te bucura de rezultate ai de trecut de provocarea de a găsi locul perfect pentru asta.

Nu se rezumă numai la buget, căci o alegere inspirată privind locul de vacanță înseamnă și un plan rațional ce ține cont de detalii, astfel încât să existe mulțumire. Spre exemplu, hotelul ales și tipul de cameră vor determina în mare parte din starea ta de spirit, ținând cont că aici te vei odihni sau cel puțin așa ar trebui, ținând cont că așa te refaci după orele lungi în care explorezi împrejurimile și locațiile de interes.

Un sfat practic este de a nu te ghida numai după numărul de stele pe care îl afișează un hotel. Acesta este doar un reper însă nu și cel esențial. Spre exemplu, în Antalya mai toate hotelurile au 5 stele, asta însă nu înseamnă că sunt toate la fel și cu servicii pe măsură. Practic este în functie de cât plăteşti. Nu te aștepta să fie automat un loc luxos.

Se întâmplă și la noi. Hotelurile, indiferent de câte stele au sunt atente la detalii de asemenea; calitatea în absolut orice este edificatoare, de la lenjeria de pat pe care o pun la dispoziție și până la cât de curată este, de la prosoape la accesorii și produse cosmetice. De asemenea, merită menționat că un hotel cu servicii all inclusive înseamnă facilități extra, servicii complexe, însă nu neapărat camera dotată într-un fel anume privind mobilierul, ci poate doar diferența modernului – electrocasnice de ultimă generație, paturi generoase și decor somptuos.

Alegerea hotelului în funcție de detalii sau cerințe specifice

În primul rând, te raportezi la perioada din an și astfel apar și primele cerințe. În pragul sărbătorilor de iarnă turiștii sunt interesați să caute o locație de vis, mai  mult rustică sau cel puțin să țină cont de tradițiile clasice ale sărbătorilor. Din punct de vedere al decorului se dorește un șemineu, sistem de căldură propice, amenajare de așa natură încât frigul iernii să nu fie o problemă.

Lenjeria patului este și ea importantă; preferatele de sezon sunt finetul sau bumbacul, cele care pot oferi confort termic, însă fără să fie prea mult. De aceea, fibra naturală va permite aerului să circule și astfel să nu existe un disconfort din punct de vedere al temperaturii ridicate. Nu în cele din urmă, o preferință mai există și pentru multiplele straturi de materiale. Hotelierii vor completa de asemenea cu o cuvertură, iarna punându-se accent pe cele pufoase, groase. În orice caz, poți întreba specific ce tip de lenjerii sunt folosite; deși pare să fie un reper după care prea puțini se ghidează, acesta face diferența în cele din urmă. Spre exemplu, modele precum cele regăsite la lenjerii-hotel.ro sunt de avut în vedere.

Distanțe

Te va interesa și la ce distanță se află anumite centre de interes. Dacă este o zona mai izolată și intimă atunci preferă să ții cont de toate dotările posibile din cadrul unității. În caz contrar, vei dori să știi cum îți poți organiza rutele astfel încât sejurul să fie presat cu locații descoperite, dar și cu odihnă și relaxare.

Extra servicii

Cei care optează de regulă pentru serviciile de tip all inclusive se bucură de răsfăț complet. În alte cazuri multe dintre cerințe sunt contra cost, însă trebuie să îți stabilești ce anume te va interesa, pentru a stabili din timp opțiunile avute la dispoziție.

Aici se include meniul restaurantului, distracție pentru copii în mini cluburi sau zone de tip grădiniță, spații de joacă, piscine și zone de fitness, servicii medicale sau de baby-sitting, coafor, servicii beauty și spa și lista poate continua.

Notă finală

Nu contează durata sejurului, ci calitatea acestuia. Dacă plecarea are loc cu mașina personală locul de parcare asigurat și securizat reprezintă de asemenea un interes, fapt ce confirmă încă o dată că fiecare detaliu, ales cu grijă, va contribui sau nu la starea de bine pe parcursul zilelor de vacanță.

În goana după pachete turistice cât mai ieftine și mai lungi uităm de fapt esența acestora, de a avea o experiență de vis. 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare