; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Brush 3207946_960_720

(P) Renovarea locuinței: 5 pași esențiali

16 October 2020

Când decizi că e momentul pentru o renovare, trebuie să iei în calcul toate etapele pe care le ai de parcurs până la a-ți vedea visul cu ochii. Renovarea unei case necesită nu doar timp, ci și materiale de calitate și ceva cunoștințe în domeniu.

Ce trebuie să știi despre renovarea locuinței?

Atunci când renovezi, există câțiva pași esențiali pe care trebuie să îi ai în vedere, dacă îți dorești ca lucrurile să meargă așa cum ți-ai propus. Dacă pașii nu sunt respectați întocmai, există riscul ca o operațiune executată greșit să o afecteze negativ pe următoarea și să intri într-un adevărat cerc vicios. Uite, așadar, etapele pe care trebuie să le urmezi.

Decopertarea suprafețelor

Fiecare nouă lucrare trebuie să aibă în vedere decopertarea acoperirilor existente, în vederea atingerii unui strat suport sănătos, curat și lipsit de imperfecțiuni sau particule ce pot influența în mod negativ aderența noilor straturi. Dacă vorbim punctual despre aplicarea vopselei lavabile, atunci stratul anterior ar trebui îndepărtat. Dacă discutăm despre acoperiri ceramice vechi, de asemenea, acestea trebuie curățate până la suportul sănătos. Stratul suport este reprezentat de către beton, iar acesta trebuie să fie cat mai curat cu putință.

Curățarea stratului suport

Înainte de aplicarea amorsei și a straturilor de acoperire, stratul suport este curățat de praf și de alte particule care pot influența aderența și, eventual, sablat, dacă sunt observate pete de ulei sau de altă natură. Curățarea stratului suport este foarte importantă, indiferent de natura acestuia, pentru că fiecare imperfecțiune sau problemă va avea tendința să se vadă în stratul de finisare, atunci când intervenția reparatorie va fi tardivă. În unele cazuri, spre exemplu în cazul decopertării tencuielilor, pot rămâne părți substanțiale de material care trebuie îndepărtate, fie manual sau mecanizat, pentru ca mai apoi suprafața să fie desprăfuită pentru pasul următor.

Aplicarea grundurilor sau a amorselor

Adesea, acest pas este ignorat, și trecut cu vederea de parcă nu ar exista, însă amorsa este cu siguranță un pas esențial în renovare. Rolul amorsei este acela de a pregăti stratul suport, nivelând ușoarele imperfecțiuni, astfel încât suprafața să fie pregătită pentru a fi acoperită. Amorsa are și rolul de a lega stratul de acoperire de stratul suport și să creeze, astfel, un mediu absorbant pentru acesta.

Aplicarea izolațiilor

Renovarea este, întotdeauna, o ocazie bună ca să remediezi anumite probleme. Izolația termică, fonică sau hidroizolația reprezintă elemente de bază pentru o construcție. Fiecare dintre aceste tipuri de izolații sunt gândite să răspundă unor probleme, în speță acțiunii frigului, a apei sau a zgomotului. Izolațiile se aplică manual sau mecanizat și au nevoie de curățarea prealabilă a stratului suport, astfel încât gradul de aderență să fie cât mai mare. Opțiunile moderne îți oferă posibilitatea să alegi materiale performante, care să te ajute să eficientizezi performanțele casei. Poți găsi vată minerală de calitate pe macostore.ro, pentru izolarea termică a locuinței, și poți căuta o hidroizolație lichidă, pentru a proteja casa de influența apei. Important este să alegi produse de calitate, fiindcă acestea vor avea un rol important în gradul de eficiență al casei.

Aplicarea straturilor de finisare

Succesiunea straturilor, în renovarea unei case, pleacă de la materialele cele mai grosiere, din punct de vedere al consistenței, și până la materialele cele mai fine, care sunt de altfel și cele finale. Firește și prețurile sunt pe măsura materialelor folosite, deoarece materialele grosiere sunt adesea mai ieftine, în vreme ce materialele de finețe sunt mai scumpe. Din acest motiv, trebuie să folosești în mod rațional resursele avute, pentru rezultate optime, fără costuri mari, dar de mare efect în ceea ce privește renovarea locuinței.

Renovarea casei este un adevărat „kilometru zero' al construcțiilor, pentru că în acest punct pot fi făcute toate modificările necesare astfel încât locuința să fie una modernă, frumoasă și protejată. Gândite și realizate temeinic, etapele de lucru îți vor asigura succesul, oferindu-ți în dar o casă cu adevărat nouă.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare