; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Tvmania.ro   Esenzi

(P) Protejează-ți recoltele de legume eficient cu insecticide Esenzi !

20 November 2020

Încă din cele mai vechi timpuri, de când agricultura a devenit cea mai eficientă metodă de procurare a hranei în societate, oamenii s-au confruntat cu problema insectelor dăunătoare, care atacau recoltele. Pentru combaterea acestora, s-au luat fel și fel de măsuri, măsuri care au evoluat o dată cu trecerea timpului și au devenit ceea ce cunoaștem astăzi.

Din fericire, metodele aplicate azi sunt eficiente în proporție de 100% dacă sunt aplicate corect și nu afectează planta în sine. Vorbim despre insecticide, deoarece acestea sunt cele mai cunoscute arme impotriva insectelor care pot pune în pericol integritatea unei recolte. Utilizarea insecticidelor este indispensabilă, deoarece foarte mulți dăunători au devenit rezistenți la alte metode de combatere a acestora. Așadar, ca să mergi la sigur, alege insecticide de la producători sau distribuitori renumiți, pentru a te putea bucura de rezultate vizibile încă de la prima utilizare.

Un exemplu bun este Esenzi, o echipă de specialiști care oferă, prin intermediul magazinului lor online și nu numai, cea mai variată gamă de insecticide, dar și alte produse potrivite pentru cei care profesează agricultura sau legumicultura. Acest lucru este posibil deoarece și echipa Esenzi provine tot din rândul producătorilor autohtoni, astfel înțelegând toate nevoile și cerințele de piață ale acestora. Este un partener sigur pe care te poți baza oricând, dacă îți dorești ca afacerea ta să aibe mereu un ajutor, în caz de nevoie. Produsele lor sunt extrem de bune și de eficiente și deja au convins mii de clienți că merită investiția. Cu o simplă vizită pe site-ul lor, poți să descoperi tot ce au aceștia de oferit, astfel încât să descoperi exact acele produse de care ai nevoie constant sau doar periodic (în funcție de nevoi sau de problemele care pot apărea pe parcurs și pe care nu ai cum să le eviți).

Toți agricultorii, fără excepție, știu că pentru a se bucura mereu de culturi bogate și, mai presus de toate, sănătoase și viguroase, este necesar să se folosească insecticidele de calitate, dacă problema o reprezintă insectele dăunătoare (pentru alte tipuri de probleme, există produse aferente). Dacă nu știi către ce tip de insecticid să te orientezi, magazinul online al celor de la Esenzi îți oferă o gamă variată de produse din această categorie, toată având o descriere detaliată a produselor ca să poți să cumperi ce ai nevoie în cunoștință de cauză, la prețuri extrem de accesibile și avantajoase, astfel încât să nu îți fie afectat nici bugetul personal. Toate persoanele care practică agricultura și legumicultura se confruntă, la un moment dat, cu problema legată de gestionarea corectă a recoltelor, din cauza pierderilor cauzate de către insecte, pierderi care pot fi împiedicate sau diminuate cu ajutorul unor soluții de tip insecticid.

Există două tipuri de insecticide, sistemice și de contact, iar acestea te pot ajuta astfel:

 

  1. Insecticidele de contact se folosesc ca metode de prevenție a dăunătorilor, nemaifiind de nici o utilitate după ce recoltele au fost deja atacate. Au rol de prevenție și se aplică pe suprafața întregii plante. De asemenea, ploaia poate diminua efectele acestora. Insecticidul de contact nu pătrunde în interiorul plantei și nu îi afectează acesteia funcțiile vitale în nici un fel. Astfel, fiind aparată de atacul insectelor, planta va crește în voie, până când va sosi și momentul recoltării.
  2. Insecticidele sistemice sunt cele care nu se limitează la suprafața aeriană exterioară a plantelor. Acestea pătrund în structura ei, prin miile de pori, oferind astfel o protecție mai sigură și de lungă durată, efectele lor nefiind afectate de condițiile meteo nefavorabile. Aceste insecticide se folosesc doar după ce a fost sesizat atacul dăunătorilor și au rol de eliminare a acestora. Aplicate încă din faze incipiente, recoltele vor fi salvate în proporție foarte mare și recoltele nu vor fi periclitate total.

În cazul în care folosești astfel de produse de foarte mult timp, specialiștii Esenzi îți recomandă să alternezi produsele din aceeași categorie, astfel încât să impiedici un fenomen destul de cunoscut în rândul agricultorilor, și anume: rezistența dăunătorilor la o anumită substanță (sau la mai multe). Alternează întotdeauna insecticidele folosite măcar sezonier, dacă este cazul, astfel încât să nu oferi insectelor ocazia să își obișnuiască organismul cu anumite substanțe. Rezistența insectelor este o problemă veche și destul de comună în același timp, dar care poate fi însă combătută simplu și rapid, doar folosind produse diferite dar din aceeași categorie (insecticide). Din fericire, pe site-ul Esenzi găsești o varietate foarte mare de astfel de produse și nu numai, ca să poți să îți crești recoltele fără grija pericolelor care pot să pândească din umbră și care te pot lua oricând prin surprindere.

Chiar dacă deții doar o mică grădină de legume și îți dorești să o îngrijești corespunzător, poți să apelezi cu încredere la Esenzi, deoarece aceștia oferă produse nu doar pentru producători, ci și pentru persoane fizice pasionate de agricultură și / sau legumicultură. Cu ajutorul lor, îți va fi mult mai ușor să întreții o seră de legume lângă casă, ca să poți să îti procuri hrana pe cont propriu și să te bucuri de plăcerea pe care grădinăritul o are de oferit. Este mai ușor ca niciodată să te bucuri de roadele muncii tale, dacă știi unde să ceri ajutor în cazuri de urgență. Esenzi îți pune la dispoziție chiar și toate materialele necesare construirii unui solar sau sere, astfel încât să îți fie mai ușor să cumperi totul din același loc și să uiți de griji.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare