; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Pompa apa

(P) Pompele de căldură, o soluție mai eficientă? Ce spun specialiștii de la EcoDrill

27 August 2020

Dacă vorbim despre tehnologii de încălzire, atunci nu avem cum să nu amintim despre pompele de căldură. Eficienţa acestora este motivul principal pentru care sunt recomandate. Aflăm din lista de servicii de la EcoDrill, specialiști în foraje, despre tipuri de pompe pe care le instalează și care sunt avantajele acestora.

Să înțelegem ce sunt și cum funcționează pompele de căldură

Puțini știu că atunci când vine vorba de pompe de caldura vorbim despre un dublu rol. Funcționează și pe încălzire, dar și pe răcire, așadar vor fi utile și iarna, dar și vara când aerul casei trebuie răcit pentru confort.

Acestea sunt sisteme ce transferă căldura dintr-un mediu în altul. Livrează o temperatură joasă, pe perioade lungi de timp. Există două tipologii, așa cum aflăm de la specialiștii EcoDrill, pompa apă-apă, respectiv sol-apă.

Pompa sol-apă

Sunt pompe ce extrag căldura din sol, circuite închise ce schimbă căldura cu pământul. În acest caz vorbim despre avantaje ce țin de simplitatea și fiabilitatea în ceea ce privește funcționarea pompei. Nu sunt necesare cămine pentru sondele geotermale, așadar poate fi turnat și beton deasupra dacă este nevoie. Doar că, acestea nu asigură și apa pentru utilități.

Aceste tipuri de pompe folosesc pământul ca sursă. Vor fi necesare unul sau mai multe foraje, iar de acest lucru cei de la EcoDrill se vor ocupa integral.

Pompa apă-apă

De data aceasta pompele în cauză au rolul de a extrage căldura din apă, din forajul realizat în acest sens. O particularitate a acestora se referă la păstrarea randamentului în toată perioada de sezon rece. Furnizează totodată și apă pentru utilități casnice.

În mod particular, la acest caz este importantă calitatea forajului, precum și cea a sistemului ce depinde de o submersibilă. Așadar pentru a miza pe maxima capacitate a pompei de căldură, contează și cu cine veți colabora în privința forării.

Ce alegere este optimă

Atunci când sunt luate în calcul investițiile de acest gen există parametri multipli de avut în vedere. Merită de amintit că față de cazurile celor care folosesc o centrală termică pentru încălzirea casei, o pompă de căldură poate reduce costurile aferente cu până la 30 de procente.

Țineți cont de:

!          Necesitatea de a avea și izolație bună a casei, pentru ca un sistem de încălzire de acest gen să fie eficient.

!          Zona curții/grădinii să fie una suficient de extinsă încât să permită forarea.

Ce costuri implică

Pentru a instala un astfel de sistem există un proces complex, ce începe cu o evaluare și o ofertă propusă și continuă cu un foraj. Lucrurile pot fi cel mult estimate, căci fiecare caz este diferit, cum nevoile fiecărui proprietar sunt diferite – raportat la suprafața ce trebuie încălzită, ce tip de sol este în zonă pentru a fora corespunzător. Cei de la EcoDrill pot oferi în prețul inclus al serviciului în sine și furtunele colectoare, precum și testele de presiune spre exemplu. Află despre acestea direct de la specialiști – vezi pagina oficială. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare